Grayscale’den SEC’e Bitcoin Başvuruları İçin Mektup: Aynı Anda Onaylayın!

Dünyanın en büyük kripto para yatırım şirketlerinden Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına karşı eşit muameleye çağırdı.

Yatırım şirketi Grayscale 27 Temmuz tarihinde SEC’ye hitaben yazdığı mektupta, regülatörün tüm spot Bitcoin ETF’lerine aynı şekilde yaşlaşması ve başvuruları aynı anda onaylaması gerektiğini dile getirdi. Grayscale, bazı ETF’lerin erken onay almasının onları avantajlı bir konuma sokacağını belirtti.

Grayscale mektubunda bu durumu şu ifadelerle ele aldı:

Tröst gibi daha önce uzun bir komisyon değerlendirmesinden sonra Kural 19b-4 başvuruları reddedilenler de dahil olmak üzere tüm önerilen spot Bitcoin ETF’leri yatırımcı korumasını ve ihraççılar için adaleti teşvik eden bir şekilde eş zamanlı onaylanmalıdır.

Bunun yanı sıra Grayscale, piyasada dolaşan önemli bir endişenin de altını çizdi. Mevcut durumda başvuru sahiplerinin ETF gözetim partneri olarak bir spot kripto para borsası olan Coinbase ile anlaştığını dile getiren Grayscale, borsanın yeterince regüle olmaması sebebiyle SEC kayıt gerekliliklerini karşılayamayabileceğini öne sürdü.

Öte yandan Grayscale, Bitcoin fonu GBTC’nin bir spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülmesi için SEC ile bir süredir yasal mücadele içerisinde bulunuyor. Bu kapsamda benzer bir düşünceyle SEC’nin kaldıraçlı bir Bitcoin ETF’ine verdiği onayı öne sürerek regülatörün spot Bitcoin ETF’lerine karşı ayrımcılık yaptığını iddia etmişti.

source site-9