Grayscale Zaferinin Etkisi! Balinadan Devasa Altcoin Alımı

Onchain veri analizinin ortaya koyduğu ilginç bir durum var bugün. Bir altcoin balinası, Grayscale’in dava kararının ardından alım yaptı. Yapılan işlem gerçekten de dikkat çekiyor. Zira kararın akabinde hızlı bir şekilde gerçekleşmesiyle gündeme geliyor. Buna göre balinanın Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı zaferden hemen sonraki eylemleri dinamik bir piyasa tepkisine işaret ediyor.

Balinanın devasa altcoin Ethereum ticareti

Grayscale’in SEC’e karşı açtığı davanın başarıyla sonuçlanmasının ardından, etkili bir kripto para balinası kayda değer bir alım satım faaliyetine girişti. LookOnChain tarafından sağlanan verilere göre, balinanın UniSwap üzerinden bir alımı var. Buna göre 17,14 milyon USDC karşılığında 10.000 altcoin Ethereum satın aldığı bildirildi.

Balinanın işlemlerinin zamanlaması dikkat çekiyor. Buna göre dava sonucunun açıklanmasından sadece birkaç dakika sonra gerçekleşti. Ayrıca son 4.000 ETH alımı ani artış sırasında gerçekleşti. Altcoin ETH başına ödenen ortalama fiyat 1.714 dolar. Ancak yazıyı yazarken mevcut ETH fiyatı 1.734 dolar seviyesinde seyrediyor.

Altcoin ETH fiyat artışı üzerindeki etki

Analistler altcoin ETH fiyatındaki ani yükselişin önemli bir kısmını bu özel balina işlemine bağlıyor. Grayscale kararının ardından Ethereum’un önemli bir piyasa katılımcısı tarafından hızla satın alınmasının ETH fiyatını yukarı doğru ittiğine inanılıyor.

Balina ayrıca elinde tuttuğu altcoinler ile de dikkat çekiyor. Son veriler itibariyle, balinanın cüzdanı 37 milyon dolar değerinde ETH’ye sahip. Ayrıca, 17 milyon dolar değerinde USDC ve 340.000 $ değerinde RBN’si var. Diğer taraftan 100.000 dolar değerinde BLUR ve 82.000 dolar değerinde de TON tokeni var. Bu çok yönlü altcoin portföyü, balinanın çeşitli dijital varlıklar arasındaki stratejik dağılımını gösteriyor.

Piyasa etkisi ve geleceğe bakış

Grayscale’in yasal zaferinin duyurulması, daha geniş kripto para piyasası üzerinde anında bir etki yarattı. Bitcoin’in değeri 26.000 dolar seviyesinden %7’nin üzerinde bir artışla yaklaşık 27.900 dolara geldi. Buna göre davanın sonucunun önemini yansıttı. SEC’in olası temyizi ve sonraki adımlara karar vermek için 45 günlük süresi var. Bu nedenle süreç, piyasanın yakın vadeli yörüngesi üzerinde daha fazla etkiye sahip olacak.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda etkili Bitcoin ve altcoin balinalarının hareketlerinin önemi ortada. Buna göre etkili kripto para balinaları tarafından yapılan hızlı ve önemli alım satımlar, piyasa trendlerini yönlendirme kapasitelerini gösteriyor. Grayscale’in dava zaferini takip eden son Ethereum ticaretinde de bu durum görülüyor. Buna göre bu tür stratejik hamleler hızlı fiyat dalgalanmalarına yol açıyor. Ayrıca anlık piyasa duyarlılığını şekillendiriyor. Yasal gelişmeler, yatırımcı eylemleri ve piyasa dinamikleri arasındaki etkileşim dikkat çekiyor. Buna göre bütün bu gelişmeler kripto para ortamının dinamik doğasının altını çiziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1