Grayscale, Spot Bitcoin ETF İçin SEC Karşısında Zafere Ulaştı!

Kripto para mecralarına yansıyan son dakika bilgilerine göre Grayscale, SEC karşısında zafer elde etti. Kripto dostu varlık yönetim şirketi, spot Bitcoin ETF başvurusunu kabul etmediği için SEC’i mahkemeye vermişti.

İlgili ABD mahkemesi, Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun reddettiği spot Bitcoin ETF başvurusunda devlet kurumunun haksız olduğuna hükmetti. Basına yansıyan bilgiye göre mahkeme, SEC uygulamasının keyfi bir nitelik taşıdığını belirtti.

Haberin ardından BTC fiyatı sert bir şekilde yükselmeye başladı. Gün ortasında 26.000$ civarında seyreden lider kripto para, saat 17.46 itibariyle 27.600$ seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin Nasıl Etkilenecek?

ABD merkezli varlık yöneticisi Grayscale, daha önce vadeli BTC fonu için SEC onayını alsa da devlet kurumu spot fon başvurularının hepsini günümüze kadar reddetti. Başvuran şirketler, spot fon sayesinde yatırımcıların kriptoya maruz kalma riskini üstlendikleri yönünde kendilerini savunsa da SEC tavrını günümüze kadar korudu. Devlet kurumu, kripto paraların kendi standartlarına uymadığını belirtti.

Bir çıkış yolu bulamayan Grayscale ise ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nu mahkemeye verdi. Yatırım yöneticisinin kazandığı dava kripto para sektörü için büyük önem taşıyor. Mahkeme kararı, spot BTC fonu için SEC’in kapısını çalan Ark Investments, Fidelity, Invesco ve BlackRock gibi diğer şirketlerin sürecinde emsal teşkil edebilir.

Grayscale – SEC davasından çıkan karar iptal olmadığı takdirde şirket önümüzdeki günlerde Bitcoin fonunu Amerikan borsalarında listeleyebilir. Ancak Ripple davasında olduğu gibi SEC’in itiraz etmesi büyük olasılık taşıyor.

Hisse senedi borsalarında spot BTC fonları listeleme aldığı takdirde kripto para sektörü dolaylı olarak ekstra bir taleple karşı karşıya kalabilir.

source site-2