Grayscale SEC Davasını Kazandı Mı? Bitcoin ETF’i İçin İş İlanı!

ABD’li yatırım firması Grayscale ile SEC arasındaki spot Bitcoin (BTC) ETF üzerine devam eden dava sona yaklaşırken Grayscale cephesinden dikkat çeken bir hamle geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunun spot Bitcoin ETF‘e dönüştürülmesi için defalarca başvuruda bulunan Grayscale, bu başvuruların reddedilmesinin ardından düzenleyici kuruma dava açmıştı. Türev ve spot ETF’ler arasında bir fark olmadığını savunan şirket, SEC’yi yetki alanının dışına çıkmak ve fuzuli karar vermekle suçlamıştı.

Dava sonucunun 18 Ağustos Cuma günü açıklanacağına ilişkin söylentiler güçlenirken Grayscale cephesi ETF ekibi için işe alımları hızlandırdı. Atılan bu cesur adım ise piyasa analistleri tarafından spekülasyonlara yol açacak şekilde yorumlandı. Grayscale açtığı yeni iş ilanında, şu ifadelere yer vererek dikkatleri üzerine toplamayı başardı:

Bu rol, bir ETF ihraççısı oluşturmanın zemin katında yer alacak ve alt danışmanlar, piyasa yapıcılar, uyum, satış ve saklama görevlileri dahil olmak üzere çeşitli iç paydaşlar ve dış iş ortakları arasında çalışacak kişiler içindir.

Grayscale spot Bitcoin ETF davasını kazandı mı?

Piyasa analistleri işe alımlara yönelik bu hamleyi Grascale’in ETF davasının sonucundan emin olduğuna yönelik bir iddiaya bağladı. ETF talebinin onaylanmış olabileceğine dair kulisleri işaret eden analistler, bir diğer senaryo karşısında da kayıtsız kalmadı.

Bir diğer alternatif senaryoya göre yatırım firmasının dava sonucunun ardından yeni bir spot Bitcoin ETF başvurusuna hazırlandığı öne sürülürken çıkacak olumlu bir kararın sırada bekleyen spot Bitcoin ETF başvurularının da olumlu etkileyebileceğine yer verildi. Dava sonucunun her ne kadar 18 Ağustos günü açıklanacağına dair söylentiler olsa da benzer söylentiler sonucun 15 Ağustos Salı günü açıklanacağını da öne sürmüştü fakat böyle bir şey gerçekleşmedi.

Öte yandan SEC’nin şimdiye kadar hiçbir spot ETF başvurusunu onaylamadığını ve gelecek ilk onayın başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasında ön görülemez bir yükselişi tetikleyebileceğini ifade etti.

source site-9