Grayscale Araştırma Müdürü Açıkladı: “Bu Olursa Kripto Paralarda Toparlanma Görülür!”

Daha önce Goldman Sachs Group Inc. şirketinde stratejist olarak çalışan ve kısa süre önce kripto fonu sağlayıcısı Grayscale Investments LLC’ye araştırma müdürü olarak atanan Zach Pandl, kripto paraların eski günlerine döneceği bir senaryoyu açıkladı.

FED Faiz Düşürmeye Başlarsa Kripto Paralarda Hareketlenme Artabilir

ABD ekonomisi yumuşak bir iniş gerçekleştirmeyi başarırsa, bu yıl kripto piyasasındaki toparlanma devam edebilir.

Pandl bir notunda, düşük enflasyon ve istikrarlı büyüme senaryosunun, Federal Rezerv’in reel faiz oranlarını düşürmesine izin vererek kripto dahil riskli varlıklara muhtemelen yardımcı olacağını yazdı.

Ancak “merkez bankası reel faiz oranlarını daha da yükseltmeye karar verirse ya da bugüne kadarki parasal sıkılaştırması ekonomiyi resesyona sürüklerse, kripto toparlanması yakın vadede duraklayabilir” dedi.

Birçok yatırımcı, Fed’in 1980’lerden bu yana yürüttüğü en agresif sıkılaştırma kampanyasının, fiyat baskıları azaldıkça sona yaklaştığını düşünüyor.

Bu beklenti, ABD’nin ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına izin verebileceğine dair iyimserlik gibi bu yılın başlarında bir kripto canlanmasını körüklemeye yardımcı oldu, ancak ralli o zamandan beri durdu.

ABD ekonomisi resesyona girmez ve faiz indirimleri başlarsa, bu yıl kripto piyasasında yükselişler görülebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5