Gözler SEC’te! Bugün Kritik Bitcoin Kararını Açıklayabilir!

ABD’li düzenleyici SEC, bugün ARKInvest‘in kritik spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında kararını açıklayabilir. Analistler, sonuç ne olursa olsun haberin kripto piyasası için olumlu olacağını tahmin ediyor.

SEC’in kritik spot Bitcoin ETF kararı bugün ortaya çıkabilir

ABD’li düzenleyicinin ARKInvest‘in spot Bitcoin ETF başvuruna 13 Ağustos’a kadar cevap vermesi gerekiyor. Tarihin hafta sonuna denk gelmesi Cuma günü erken bir karar çıkma olasılığını güçlendiriyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız bir Santiment raporuna göre, ETF haberleri yatırımcıların ilgisine çekmede önemli bir rol oynuyor.

SEC’in ARKInvest‘in spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında kararı 13 Ağustos’a kadar ortaya çıkmış olacak. Çoğu uzman, düzenleyicinin muhtemelen erteleme yapacağını öngörüyor. Ünlü trader ve piyasa analisti Alex Krüger, sonuç ne olursa olsun haberin kripto piyasası için olumlu olacağından emin. Bugün sosyal medyadan yazdıklarına göre:

Dikkat, yarın Bitcoin ETF haberleri var. Gecikme neredeyse kesin ve haber muhtemelen tamamen fiyatlandırıldı. Herhangi bir şekilde SEC, ARK ETF’yi onaylar veya reddederse, fiyatlar yükselir ve geriye bakmaz. Başka bir deyişle, yaza ve tarihsel olarak düşük volatiliteye rağmen, yarın tamamen ayık ve uyanık olmak için güzel bir gün olacak.

SEC büyük ihtimalle kararını önümüzdeki aylara erteleyecek

SEC, Ağustos 2018’de “Cboe” ETF’sine yönelik kararını 45 gün erteleme kararı almıştı. Bu karar kripto piyasasında orta çaplı bir düzeltmeye yol açtı. Alex Krüger, analizlerinin son kısmında Bitcoin fiyatında 2018’de yaşananları hatırlatıyor:

SEC, CBOE Bitcoin ETF teklifi hakkında karar vermeyi 45 gün ertelediğini ve sınırı 30 Eylül’e kadar zorladığını duyurdu. Erteleme tam olarak fiyatlanmış olmalı ve HİÇBİR sürprizi temsil etmemeli, ancak piyasa sarsıldı. İnsanların ne kadar bilgisiz olduğunu gösteriyor.

Son birkaç yılda SEC, birkaç Bitcoin vadeli ETF’sini onayladı. Ancak, Bitcoin spot borsa yatırım fonlarının ortaya çıkmasına aktif olarak direnç gösteriyor. Grayscale’in Bitcoin fonunu bir ETF’ye dönüştürme başvurusunu reddetmesinin ardından şirket, mahkemede amacına ulaşmayı umarak düzenleyiciye dava açtı.

BTC spot ETF’leri kurmak için başvuruda bulunan diğer finans devleri arasında en büyük küresel fon yöneticisi BlackRock, Fidelity, VanEck, Bitwise ve diğerleri yer alıyor. Cathie Wood, SEC’in aynı anda birkaç Bitcoin spot ETF’sini onaylayabileceğini öne sürüyor.

Ark Invest CEO’suna göre aynı anda birden fazla ETF onaylanabilir

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, kısa süre önce SEC’in aynı dönemde birden fazla benzer ETF’i onaylama ihtimalinden bahsetti. Bu yaklaşım, yaygın algıya karşı bir durumu yansıtıyor. Yine de, Wood, Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, onayların zincirleme gerçekleşeceğini öne sürdü:

Eğer SEC bir Bitcoin ETF’sini onaylarsa, büyük olasılıkla aynı anda birden fazlasını onaylar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2