Google’da Pepe Coin’e Rakip Oldu! BTC20 Pump Yapmaya Mı Hazırlanıyor?

Kısa süre önce piyasaya sürülen stake kripto para birimi BTC20, ön satış etkinliğinde büyük ilgi görmeye devam ediyor.  

BTC20, dijital para piyasasında büyük fiyat artışları sağlayabilecek bir sonraki proje olarak kendini giderek daha fazla konumlandırıyor. Artık BTC20, Google Trends’te Pepe Coin ve Bitcoin gibi arama terimleriyle bile rekabet ediyor. Öyle ki ön satışta 3,5 milyon dolardan fazla fon toplandı.

Hedeflenen sabit sınır ise 6 milyon dolar. Yatırımcılar şu anda 2011’deki orijinal Bitcoin fiyatından sadece 1 dolar karşılığında sunulan “Ethereum’daki Bitcoin” konusunda oldukça heyecanlı.

Proje etrafındaki ivmenin yavaşlama belirtisi göstermemesiyle birlikte, kripto topluluğundaki pek çok kişi önümüzdeki haftalardaki açık piyasa çıkışında pump yapması için büyük destek gösteriyor.

BTC20 Tokenin Potansiyeli Dikkat Çekiyor

Ancak yatırımcıların şu anda BTC20 token satın almalarına sebep olan çok sayıda başka nedenleri de var.

Bunlar arasında hiç şüphesiz BTC’nin yüksek getiri potansiyeli. Bitcoin türevleri teması ve Bitcoin “versiyon 2” olarak konumlandırılmasının yanı sıra Bitcoin’in yarılanma döngüsünden büyük ölçüde faydalanma potansiyeli de yer alıyor. Ayrıca, kripto piyasasında hâlâ önde gelen ticari ve merkeziyetsiz blok zinciri olan Ethereum blok zincirinin çevre dostu olması ve diğer avantajları BTC20’yi satın almak için öne çıkan argümanlar.

Pepe coin’in de kripto dünyasına damgasını vurduğunu ve erken benimseyenler için muazzam getiriler sağladığını söylemeye gerek yok. Her iki kripto para birimi de yatırımcı coşkusu ve kayda değer genişleme ile yaygın bir şekilde ilişkilendirildi. Sosyal medya sitelerinde de sık sık PEPE’den bahsedildi.

Nisan ayında meme coin çılgınlığını başlatan meme’lerden ilham alan token PEPE, Uniswap çıkışını yaptığında yatırım yapanlar için yüzde 10 binden fazla getiri sağlayan bir başarı kaydetti.

Öte yandan, bir numaralı kripto para olan Bitcoin, dünya çapında benimsenmesi ve yüksek düzeyde merkezsizleşmesiyle piyasayı domine etmeye devam ediyor.

Fakat henüz bir hafta kadar önce çıkan BTC20 kısa süre içinde elde ettiği başarı sayesinde Google’da rakiplerini geride bırakıyor.

Google Trends, zaman içinde arama terimlerine olan ilgiyi 0 ila 100 arasında bir ölçekte ölçüyor ve 100 en yüksek ilgi düzeyini temsil ediyor. Doğal olarak, Bitcoin ve PEPE’nin yüksek profilli doğası ve bu kripto varlıklara olan ilgi göz önüne alındığında Google Trends’te genellikle en iyi performans gösteren kişiler oldukları anlamına geliyor.

Ancak yeni rakip BTC20, son yedi gün içinde dünya çapında hakimiyet için Pepe Coin ile resmen yarıştı.

Son zamanlarda, Google Trends’te BTC20 için yapılan aramalarda gözle görülür bir artış yaşandı ve bu da kripto paranın artan popülaritesini gösteriyor. BTC20 token satın almak isteyen yatırımcı sayısı şaşırtıcı değil çünkü proje şimdiden kripto paralarla ilgili önde gelen haber sitelerinin manşetlerini süslüyor.

Aşağıdaki tabloya göre ise, bazı günlerde BTC20, Pepe Coin’e olan ilgiyi çoktan aşmış durumda:

BTC20 Dokuz Günde 3,5 Milyon Doları Geçti

BTC20’nin 3,5 milyon dolarlık dönüm noktasına ulaşması yalnızca dokuz gün sürdükten sonra, 6,05 milyon dolarlık sabit sınırına da derhal erişilebileceği söyleniyor. Bunun nedeni de 24 saat içinde BTC20’ye 1 milyon dolar akmış olması.

Ön satış da 3 milyon BTC20’nin satılacağı ilk aşaması olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. İkinci aşamada da 3 milyon 50 bin token satışa sunulacak

BTC20 yatırımcılara zamanı geri alma ve 2011 yılında token başına fiyat 1 dolar iken Bitcoin satın alma fırsatı sunuyor.

BTC20’nin Bitcoin’e göre birçok avantajı göz önüne alındığında, yatırımcılar BTC20’ye giderek daha fazla sermaye yatırıyor. Bunun nedeni, bir ERC-20 token olarak BTC20’nin çevre dostu olması, stake etme ve DeFi’ye erişim sunması.

BTC20 ile Staking Getirisi

BTC20’nin stake et kazan (S2E) düzeni, projenin Bitcoin’in geçmişine saygı gösterme stratejisiyle de desteklenen ön satış heyecanına katkıda bulundu. Tıpkı Bitcoin’in ilk günlerinde fiyatının 1 dolar olması gibi, BTC20 de satış öncesi yatırımcıların aynı fiyat noktasında BTC20 token satın almasına izin vererek bu fırsatı çoğaltmayı amaçlıyor.

BTC20’nin whitepaper’ına göre, bu pasif gelir orantılı. Yani ne kadar çok BTC20 tokeni yatırılırsa, ödüller o kadar yüksek oluyor.

Hızla büyüyen BTC20 Telegram topluluğundaki birçok kişi, projenin listeleme sonrası büyüme potansiyeli göz önüne alındığında, bunun verimli olabileceğine inanıyor.Öte yandan BTC20, Bitcoin’in 21 milyon tokenlik orijinal dolaşım arzını da yansıtıyor. Yani mevcut ön satış fiyatı 1 dolar olduğundan, tamamen seyreltilmiş piyasa değeri 21 milyon dolar. Bununla birlikte, bu tokenlerin çoğu 120 yıla kadar piyasaya çıkmayacak ve BTC20’yi kıt bir varlık haline getirecek.

Tahmin etmek imkânsız olsa da mevcut heyecan ve ivme devam ederse, BTC20’nin 1 dolarlık ön satış fiyatından önemli ölçüde değer kazanabileceği söyleniyor. 

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-2