Google Şirketi Dev Kripto Platformu İçin Bu Adımı Attı

Kripto para alım satım uygulaması Robinhood için olumsuz bir gelişme var. Google’ın ana şirketi Alphabet Robinhood’daki paylarını sattı. Satışta eldeki hissselerin %90’ı satıldı. Detaylara ve nedenine bakalım.

Alphabet’in portföy ayarlamaları

Alphabet, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı son yasal başvuruda önemli bir bilgiyi açıkladı. Kripto platformu Robinhood, Lyft, Duolingo ve 23andMe gibi dijital markalara olan yatırımını önemli ölçüde azalttığını açıkladı. 6.109.896 dolar değerinde Robinhood hissesinin satışı, borsanın İlk Halka Arzından (IPO) bu yana ilk kârlı çeyreğini duyurmasıyla aynı zamana denk geldi. Bu nedenler çok dikkat çekiyor.

Alphabet’in stratejik portföy düzenlemeleri kripto platformu Robinhood’un ötesine uzanıyor. SEC’e verilen belgelere göre, Alphabet’in Duolingo ve 23andMe’deki önemli varlıklarını satmış durumda. Bunların yanı sıra şirket 35.502.698 dolar değerinde Lyft hissesini sattığını açıklıyor. Alphabet, bu işletmelere halka açılmalarından önce yatırım yapmış bir şirket. Diğer taraftan, elden çıkarmaların zamanlaması piyasadaki önemli finansal gelişmelerle uyumlu gibi duruyor.

Kripto platformu Robinhood’un karışık performansı

Robinhood üç aylık gelirinde %10’luk bir artış söz konusu. Buna göre, platformun kripto para alım satım kazançları %18 oranında geriledi. Neticede 31 milyon dolarak gerçekleşti. Kazançlardaki düşüş, borsanın kripto işindeki zorluklarına işaret ediyor. Ayrıca Alphabet’in hisselerinin önemli bir bölümünü elden çıkarma kararına katkıda bulunuyor.

Diğer taraftan aylık aktif kullanıcı sayısında düşüş söz konusu. Buna göre bu durum kripto platformu Robinhood için endişe verici bir eğilim. Buna göre 2023’ün ikinci çeyreğinde, platformun aylık kullanıcı sayısı 10,8 milyon olarak gerçekleşti. Bu bağlamda rakam bir önceki çeyreğe kıyasla bir milyon kullanıcının azaldığına işaret ediyor. Yıl bazında ise platform, 2022’nin ikinci çeyreğine kıyasla 3,2 milyon kullanıcı düşüşü yaşadı.

Nüanslı dinamikler

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Alphabet’in Robinhood hisselerinin %90’ını satma kararının önemli bir değeri var. Buna göre, dijital varlık sektöründeki nüanslı dinamikleri vurguluyor. Bu hamle, borsanın dalgalı performansına ışık tutuyor. Ayrıca kullanıcı etkileşimini ve kripto ticareti gelirlerini sürdürmede karşılaştığı daha geniş zorluklara karşılık geliyor.

Piyasa gelişmeye devam ederken, Alphabet’in portföy ayarlamaları, dijital varlıkların ve yatırım fırsatlarının sürekli değişen manzarasında gezinirken esneklik ve stratejik karar verme ihtiyacının altını çiziyor. Diğer taraftan zaman zaman ortaya çıkan farklı gelişmeler dikkat çekici olmaya devam ediyor. Bütün bunları birlikte değerlendirdiğimizde kripto para dünyasında yer alan yatırımcıların takibinde yer alan gelişmelerin giderek daha da fazlalaştığına şahit oluyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1