Google Nüzhet Gökdoğan için Doodle hazırladı

Google, Türkiye’ye özel Doodle’lar sunmaya devam ediyor. Son olarak Google Arama için yer alan Doodle’da ise astronom Nüzhet Gökdoğan anıldı. Gökdoğan’ın doğum günü tarihi olan 14 Ağustos’a özel olarak Doodle hazırlandı. Peki Türk astronom Nüzhet Gökdoğan kimdir?

Astronom Nüzhet Gökdoğan kimdir, Google neden anıyor?

Google, astronom Nüzhet Gökdoğan için Doodle hazırladı. Yapılan açıklamada ise “Bugünün Doodle’ı, Türkiye’nin ilk kadın astronomu olarak tanınan Türk astronom ve matematikçi Nüzhet Gökdoğan’ı anıyor” ifadesi kullanıldı.

Bilmeyenler için Doodle’lar; tatilleri, etkinlikleri, başarıları ve önemli tarihi figürleri kutlamak için Google Arama logosunun özel olarak değiştirilmesidir. Doodle’lar genellikle bölgesel olarak uygulanır ve her ülke için farklı Doodle’lar kullanılabilir.

Google soruna el attı: Katlanabilir akıllı telefon dünyasındaki soru işaretleri giderilecek!

Google soruna el attı: Katlanabilir akıllı telefon dünyasındaki soru işaretleri giderilecek!

Google, katlanabilir akıllı telefon dünyasındaki sorunlara el attı. Teknoloji devi, akıllı telefonlar için yeni koşullar sunacak!

14 Ağustos 1910 tarihinde doğan Nüzhet Gökdoğan, hem Türkiye’nin ilk kadın gökbilimcisi hem de ilk kadın üniversite dekanı olmasıyla tanınıyor. Michigan ve Cambridge üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak çalışması, uluslararası alanda da kabul görmesini sağladı.

Türk Astronomi Derneği’nin kurucularından ve başkanlarından olan Gökdoğan, Türkiye’nin gök bilimi alanındaki en önemli isimlerinden biri olarak sayılıyor. Gökdoğan’ın çalışmaları yıldızların, galaksilerin ve evrenin oluşumu, evrimi ve gelişimi üzerine odaklandı. Bu konularda 100’den fazla bilimsel makale ve 6 kitap yayınladı.

Nüzhet Gökdoğan, 24 Nisan 2003’te İstanbul’da hayatını kaybetti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz Google’ın Gökdoğan’ı anmasını nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

source site-28