Giriş Noktası! Nam Salan Analist Bitcoin Yatırım Tezini Açıkladı

Bitcoin ve altcoin dünyasında yakından takip edilen analist Michaël van de Poppe yatırım tezine dair açıklamalar yapıyor. 650 binin üzerinde takipçisine sosyal medya platformu X üzerinden seslenen analist önemli seviyeleri de açıklıyor. Analistin görüşlerine bakalım.

Analistin Bitcoin yatırım tezi: Gelecekteki yükselişler için planlama

Analist Poppe piyasalardan 1 milyar doların üzerinde para silen kayda değer bir çöküşe dikkat çekiyor. Buna göre likidasyon olayının ardından fiyatlarda yaşanan son durgunlukla birlikte, Bitcoin topluluğu volatilitenin yeniden canlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Önemli bir hafta yaşanırken, yatırım ve alım satım tezleri olmak üzere iki farklı stratejinin dikkatli bir şekilde analiz edilmesi, önemli. Bunlar dinamik kripto para ortamında gezinme konusunda içgörü sağlayacak.

Analiste göre geçmiş döngüler ve mevsimsellik incelendiğinde, Ağustos ve Eylül aylarının tarihsel olarak Bitcoin düzeltmelerine sahne olduğu görülüyor. Bununla birlikte, ileriye dönük bir bakış açısı, Ekim’den Aralık’a kadar olan ayların genellikle olumlu eğilimler yaşadığını ortaya koyuyor. Ethereum üzerinde Borsa Yatırım Fonları (ETF’ler) ya da Vadeli İşlem ETF’lerinin potansiyel onayı iyimserliği artırıyor.

Bitcoin ticaret tezi: Giriş noktalarının belirlenmesi

Bitcoin yatırımcıları için mevcut dönem, dolar maliyeti ortalaması (DCA) ve pozisyon biriktirmek için elverişli. Haftalık ya da aylık DCA yaklaşımını benimsemek piyasada dengeli bir duruş oluşturacak. Piyasanın dip noktasını zamanlamaya çalışmak zorlayıcı oluyor. Bu nedenle analist, metodik bir DCA stratejisinin yatırımcıları avantajlı konuma getireceğini belirtiyor.

Bitcoin “Eylül Çöküşüne” mi Hazırlanıyor? İşte Bu Hafta Dikkat Edilecek 5 Şey!

Piyasaya giriş noktalarının belirlenmesi, likidite dinamiklerinin anlaşılması etrafında döner. Bitcoin için 200 Haftalık Üstel Hareketli Ortalama (EMA) kritik bir referans noktası olarak hizmet eder. Şu anda 25.650 dolar veya 24.750 dolar seviyesinde olan bu hareketli ortalamanın üzerindeki seviyelerin korunması çok önemli. 200 Haftalık EMA’nın altına düşmeyi önlemek için 2015-2016 yatay dönemine benzer bir senaryo tercih edilebilir.

Tahminlerin dünyası

Eğer 200 Haftalık EMA tutarsa, potansiyel piyasa dibi ve cazip bir giriş noktası anlamına gelir. Bununla birlikte, bir kırılma, Bitcoin için 19.500-21.500 dolarlık önemli bir giriş bölgesine yol açacak. Bu da son bir kapitülasyon aşamasına işaret edecek.

Daha kısa zaman dilimlerinde, 200 Haftalık EMA’nın altına bir düşüş makul olmaya devam ediyor. Bu seviyenin korunması kilit önem taşıyor. Likidite yoğunluğu 25.300 ila 25.200 dolar civarında dikkat çekici. Analiste göre bu aralık stop-loss yerleştirmelerini görebilecek bir aralık.

Eylem Stratejileri

Analist Poppe’ye göre iki strateji ortaya çıkıyor. Bunlardan birincisi agresif bir long girşi şeklinde. Bu seviyenin süpürülmesi ve ıslah edilmesinin ardından 25.750 dolar civarında potansiyel bir long girişi uygun. Karşı aralık tarafına doğru bir hareket öngörülüyor. Diğer taraftan analiste göre ikinci strateji bie geri dönüş fırsatı şeklinde. Buna göre daha yüksek zaman dilimlerinde yükseliş sapmaları ile 24.700-25.000 dolara doğru bir süpürme, tersine dönüşü başlatacak. Bir sıçrama sırasında Bitcoin BTC’de 25.750 doların geri kazanılması, ikinci yaklaşımı doğrulamak için çok önemli. Stratejik uygulama bu senaryolar için hazırlanmış durumda.

Kriptokin.com olarak baktığımızda analist Poppe Bitcoin’in beklenen volatilitesi geri döndükçe, yatırım ve alım satım stratejilerinde ikili bir bakış açısının benimsenmesini öneriyor. Buna göre yaklaşım katılımcıların bilinçli kararlar almasını sağlıyor. Yatırımcılar potansiyel birikim dönemlerinde DCA’yı benimserken, traderlar giriş noktalarına ve likidite dinamiklerine bakıyorlar. Buna göre bireyler bu stratejileri birleştirerek Bitcoin’in dinamik ortamında geziniyorlar. Ayrıca potansiyel kazançlar ve bilinçli piyasa katılımı için kendilerini konumlandıracaklar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2