Getir 500 milyon dolar yatırım aldı!

Son yıllarda Türkiye’de yaşadığı büyümeyle birlikte küresel pazardaki yatırımcıların dikkatini çeken Getir, peş peşe aldığı yatırımların ardından Avrupa’ya açıldı. Fakat hem küresel çapta start-up’lara yatırımların azalması ve faiz oranlarının yükselmesi hem de tüketici talebinin azalması ve artan maliyetler nedeniyle bazı ülkelerden çekildiğini açıkladı. Bugün ise Getir, aldığı 500 milyon dolar yatırım ile gündem oldu.

Getir, 500 milyon dolar yatırım aldı: İşte yeni değeri!

Getir, 500 milyon dolarlık devasa bir yatırım aldı. Ancak bu yatırımla birlikte şirketin değeri 2.5 milyar dolar olarak belirlendi. Dolayısıyla bu durum Getir’in değeri 10 milyar doların üzerinde olan start-up’lara verilen decacorn unvanını kaybetmesine neden oldu.

Yapılan paylaşımlara göre Getir, tüm bu zorluklara rağmen yeni yatırımı ile operasyonlarını sürdürmeyi ve büyümeyi hedefliyor. Hatta şirket, bu yıl içinde ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Türkiye’deki operasyonlarını genişletmeyi planlıyor.

Getir açıkladı: İşten çıkarmalar başlıyor!

Getir açıkladı: İşten çıkarmalar başlıyor!

Getir, bugün yaptığı açıklamada global yeniden yapılanmasını paylaştı. Buna göre 2 bin 500 kişi işten çıkarılacak.

Yeni yatırım turuyla 500 milyon dolar toplamayı başaran şirketin ay bitmeden işleri tamamlaması bekleniyor. Ayrıca yatırımın Abu Dabi servet fonu Mubadala Investment Company, risk sermayesi grubu G Squared ve Michael Moritz gibi mevcut hissedarlar tarafından yapıldığını belirtelim.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

source site-29