Gary Gensler’dan Kripto Para Açıklaması: “Önce Bunları Denetleyeceğiz, Sonra Sıra Kriptolara Gelecek”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, yaptığı son açıklamasında öncelikle yapay zekanın denetlenmesi konusuna ağırlık verilmesi gerektiğini, daha sonra ise sıranın kripto paralara geleceğini söyledi.

Gensler, yapay zekanın “bu neslin en dönüşümsel teknolojisi” olduğunu ve piyasalar ve düzenleyiciler için önemli zorluklar ve fırsatlar ortaya çıkardığını belirtti. Gensler, yapay zekanın konusunun ardından daha sonra kripto paraların geleceğini açıkladı:

“Önce yapay zekanın denetlenmesi var. Daha sonra kripto paralara gelebiliriz”

AI’nın finansal sistemde yeni koordinasyon, manipülasyon, taraflılık ve hesap verebilirlik riskleri yaşatabileceği ve SEC’in inovasyonun hızlı temposuna ayak uydurması gerektiği konusunda uyardı.

Birçok DeFi projesinin merkeziyetsiz olduğunu iddia ettiğini, ancak aslında halka düşünce satarak kâr elde eden birkaç kişi tarafından kontrol edildiğini söyledi.

Hukuk firması Dechert’in San Francisco merkezli ortağı Mark Perlow, Gensler’ın bu açıklamaları hakkında şunları söyledi:

“SEC’in kripto paralardan çıkarmış olabileceği bir ders, eğer düzenleme konusunda sektörün gerisinde kalırlarsa, tartışmanın yönünü sektörün belirleyeceğidir”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4