FTX’in Devasa Solana Varlığı Endişeleri Artırdı

Son blockchain verileri, FTX‘in şu anda soğuk cüzdanlarda önemli miktarda Solana tuttuğunu gösteriyor. Rakam gerçekten de çok büyük. Tam olarak 138,53 milyon dolar değerinde. Bu önemli SOL zulası, özellikle FTX’in yeni yönetimi hareket halinde göründüğü için dikkat çekiyor.

FTX 5,5 milyon dolarlık Solana SOL’u Ethereum’a aktarıyor

Blockchain kayıtları, FTX‘in yeni yönetiminin Solana SOL’un önemli bir kısmının hareketini başlattığını gösteriyor. Ayrıca 5,5 milyon dolar değerindeki altcoini Ethereum’a (ETH) aktardığını gösteriyor. Borsanın çalkantılı yakın geçmişi göz önüne alındığında, bu hareket kripto topluluğu içinde entrika yaratıyor.

FTX’in önemli Solana varlıklarını çevreleyen tartışmalar hız kazanmaya devam ediyor. Buna göre Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko potansiyel bir çözümle ağırlığını koydu. Yakovenko, 138,53 milyon dolar değerindeki SOL tokenlerinin karmaşık yasal süreçleri atlayarak doğrudan FTX müşterileri arasında dağıtıldığı bir ‘kazan-kazan’ sonucu öneriyor.

Doğrudan dağıtım vakası

Yakovenko, Solana tokenlerinin FTX kullanıcılarına doğrudan dağıtılması görüşünde. Solana ağı için uzun vadeli destek de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunduğunu savunuyor. FTX’in beş milyon platform kullanıcısı arasında adil bir dağılım öngörüyor. Kripto para girişimcisi ayrıca, kullanıcıların FTX hisselerinin kontrolünü ele geçirmelerini istiyor. Buna göre potansiyel satışlar için bir Hollanda açık artırmasına katılmalarını öneriyor.

Diğer taraftan on-chain analiz platformu Arkham Intelligence’a göre, Wormhole köprüsü üzerinden gerçekleştirilen token transferlerinde miktarların dökümü de verildi. Buna göre, Solana haricinde tokenler de var. Rakamsal olarak 57.000 dolar değerinde 266,56 Wrapped BNB (WBNB) var. Ayrıca 32.000 dolar değerinde 131.000 SXP (SXP) yer alıyor. Diğer taraftan1,78 milyon dolar değerinde 406.000 Uniswap (UNI) tokeni yer alıyor. Ayrıca 1,2 milyon dolar değerinde 1,2 milyon FTX Token (FTT) işlem konu oldu.

Solana harici diğer tokenler

Solana haricinde token transferleri arasında 12,7 bin dolar değerinde 2.000 Chainlink ve 11,4 bin dolar değerinde 683.000 Acropolis yer alıyor. Diğer taraftan 1,4 milyon dolar değerinde 1,9 milyon Aleph Zero (ALEPH) ve 2,1 milyon dolar değerinde 5,4 milyon Terra (LUNA) da var. Ayrıca 240.000 dolar değerinde 1,5 milyon Frontier token de gönderilen kripto paralar arasında yer aldı. Son olarak  549.000 dolar değerinde 924.000 Sushi ile 1,3 milyon dolar değerinde 9 milyon HXRO da yer alıyor.

FTX’in Yeni Stratejisi, Bu Altcoini Yeni Yükseklere Fırlattı!

Bu önemli token transferleri, FTX’in bir token tasfiye süreci başlatabileceği yönünde yaygın spekülasyonlara yol açtı. FTX’in kullanıcı varlıklarını karşılamak için bir token tasfiyesi gerçekleştirme olasılığı var. Bundan dolayı bu durum kriptokoin.com olarak baktığımızda potansiyel bir piyasa düşüşüne ilişkin endişeleri artırıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1