FTX’den Uluslararası Kripto Para Borsasını Yeniden Başlatma Planı: FTT Fiyatı Fırladı!

İflas eden kripto para borsası FTX’in, uluslararası müşterileri için yeniden hayata geçme planının detaylarını paylaşmasıyla birlikte FTT fiyatı fırladı.

İflasıyla kripto para sektörüne ve yatırımcılara ciddi zararlar veren FTX, piyasaya geri dönmenin yollarını arıyor. Borsanın iflas yöneticileri tarafından kısa süre önce paylaşılan detaylarda, olası bir yeniden başlatma planına yer verilirken hangi müşterilerin öncelikli olacağına ve sürecin nasıl işleyeceğine yer verildi.

FTX cephesi, yeniden başlatılma planı kapsamında önceliği “Dotcom müşterileri” olarak adlandırılan global çaptaki FTX kullanıcılarına vereceğini belirtirken bir diğer alacaklı gurubunun da FTX’in ABD iştiraki FTX US müşterileri olacağını belirtti.

Sunulan plana göre ilk olarak global çaptaki bu müşterilere FTX’in varlık havuzundaki gelirden ödeme yapılacak ve ardından FTX US kullanıcıları, NFT borsasıyla bağlantılı kullanıcılar olmak üzere sırayla ilerleyen bir akış takip edilecek. Her grup, bir önceki grubun ödemesi tamamlandıktan sonra havuzda kalan miktar üzerinden orantılı bir ödeme alacak. Bununla birlikte FTT token sahipleri plan kapsamında hiçbir şey alamayacak.

İflas yöneticileri uluslararası müşterilerin alacakları varlıkları bir araya getirerek yeni bir platform kurmaları konusunda tavsiye verirken bu platformun yatırımcıların çıkarına olabileceği belirtildi.

CoinGecko verilerine göre yapılan açıklamaların ardından FTT fiyatı kısa sürede %25 yükselerek 1,34 dolar seviyesinden 1,68 dolara ulaştı. FTT, yazım esnasında 1,44 dolardan işlem görüyor.

source site-9