Friend Tech Hacklendi! Kullanıcı Verileri Sızdı!

Son günlerde herkesin konuştuğu yeni platform Friend Tech, yüzbinlerce kişinin kimlik bilgilerini internete sızdırdı. Ethereum adresleri ve Twitter isimleri, diğer ifşa edilen bilgiler arasında yer alıyor.

101.000 Friend Tech kullanıcısının bilgileri internete sızdı

Yearn Finance geliştiricilerinden Banteg, Friend Tech platformundaki kullanıcıların hassas bilgilerini içeren bir “sızdırılmış” depoyu GitHub’da paylaştı. Bu depo, 101.000’den fazla kullanıcının temel adreslerini ve ilgili Twitter kullanıcı adlarını içeriyor.

Banteg, sadece kullanıcı bilgilerini yayınlamakla sınırlı kalmadı. Aynı zamanda friend.tech’in düzenlemelerinde ciddi sorunlar olduğuna da dikkat çekti. Kullanıcıların, Friend Tech’e kendi adlarına gönderi yayınlama yeteneği verildiğini, bunun da muhtemelen tam anlayış veya izin olmaksızın gerçekleştiğini iddia etti.

Geliştirici, “Sızdırılan veritabanı 101.183 kişinin Friend.tech’e kendileri gibi gönderi yayınlama erişimine sahip olduğunu gösteriyor” dedi. Bu ifade, detaylı kullanıcı verilerini içeren bir CSV dosyası yayınlandıktan sonra geldi. Bu dosya mali kaynaklar ve kullanıcı adlarını içeriyordu.

Bilgiler, Spot On Chain analistlerinin Friend.tech’in API’sinin veri sızdırma sorunuyla karşılaşmasının ardından gün yüzüne çıktı. Bu durum, kullanıcılar tarafından oluşturulan cüzdan bilgilerini API üzerinden erişilebilir hale getiriyordu.

Base, skandalların merkezinde yer almaya devam ediyor

Coinbase destekli Base üzerinde faaliyet gösteren Friend.tech, Coinbase tarafından desteklenen bir Web3 sosyal uygulamasıdır. Son zamanlarda birden fazla hack ve rug pull olayının merkezinde yer aldı. Bu platform, Twitter hesapları üzerinden “hisse” alım satımı yapılmasına imkan tanır. Bu özellik, hissedarlar için benzersiz erişim sağlayan özel sohbet odalarına erişim sunar.

Son zamanlarda yüksek profilli kayıtlar nedeniyle dikkat çeken bu platform, son 24 saat içerisinde 1,42 milyon doları aşan protokol ücretleri üreterek kullanıcıların ödediği ücretler açısından ilk üç kripto projesi arasında yer aldı.

Bu arada, Friend.tech’in yalnızca davetli betası 10 Ağustos’ta başlatıldı. İlk gün yaklaşık 4.400 ETH (yaklaşık 8.1 milyon dolar) işlem hacmi elde etti. Cobie ve Hsaka gibi bazı kripto fenomenlerinin hisseleri birkaç gün içinde üç ETH’ye sıçradı. Bu da fiat bazında 5.000 dolar anlamına geliyor.

Friend Tech nedir?

Friend.tech, kullanıcılarına kendi profillerini oluşturma ve profillerinin “hisselerini” takipçilerine satma olanağı sunan bir sosyal platformdur. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, başlangıcından bu yana kripto ekosistemine 20 milyon dolarlık hacim çekti. Yeni platform, Tron ve Uniswap gibi DeFi devlerini de toplam ücretlerde geride bıraktı. Günün hack olayı yeni kullanıcıların platforma bir süre daha şüpheyle yaklaşacağı anlamına geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1