Friend Tech Erken Patladı! 100.000 Kişinin Ethereum Cüzdan Adresleri Sızdırıldı!

Son zamanlarda kripto topluluğunda büyük ilgi toplayan Friend.tech projesi, şimdi de veri sızıntısı ve güvenlik endişeleriyle karşı karşıya kaldı.

The Block’un haberine göre, Yearn Finance geliştiricilerinden takma adlı Banteg, belirli Ethereum cüzdan adreslerinin ve Twitter kullanıcı adları da dahil olmak üzere 101.000’den fazla Friend.tech kullanıcısının verilerinin sızdırıldığını söyledi.

Banteg ayrıca kullanıcıların friend.tech’e üye olurken verdikleri izinler nedeniyle kullanıcılar adına paylaşım yapabileceği konusunda da uyardı.

Friend.tech Nedir?

friend.tech, kullanıcıların bir profil oluşturmasına ve takipçilerine kendilerinin “hisselerini” satmasına olanak tanıyan yeni bir zincir içi sosyal uygulama. Birinin hissesini satın alarak, hisse sahipleri o kişiyle özel mesaj alışverişinde bulunabilir ve o kişinin popülerliğinden potansiyel olarak kâr elde edebilir.

Uygulama, Coinbase’in Ethereum katman-2 çözümü Base üzerinde çalışıyor. friend.tech 10 Ağustos 2023’te piyasaya sürüldü ve kripto topluluğunda hızla ilgi gördü.

Platforma erişmek için kullanıcıların bir davet kodu almaları, Twitter hesaplarını bağlamaları ve Base ağına en az 0.01 ETH yatırmaları gerekiyor.

Bu noktada sızdırılan ETH adreslerinin friend.tech’e erişmek için Base ağı üzerinden gönderilen ETH’ler sayesinde öğrenildiği değerlendiriliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4