Fed Üyesi Sinyali Verdi! Bitcoin Nasıl Bir Rota İzleyecek?

Federal Reserve üyesi Michelle Bowman Cumartesi günü, Fed’in rotası hakkında görüşlerin açıkladı. Bowman, Fed’in enflasyonu düşürmek için muhtemelen faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekeceğini söyledi. Bu gelişmelerin ortasında Bitcoin fiyatı 29 bin dolar etrafında yatay bir seyir izliyor.

Fed’den Bowman, faiz artış sinyali verdi! Bitcoin tepkisiz kaldı

Fed üyesi Michelle Bowman, hala yüksek olan enflasyon, güçlü tüketici harcamaları, konut piyasasındaki toparlanma ve yüksek fiyatları beslemeye yardımcı olan bir işgücü piyasası göz önüne alındığında, Fed’in geçen ay faiz oranlarında yaptığı çeyrek puanlık artışı desteklediğini söyledi. Fed’in faiz belirleme kurulu olan Federal Açık Piyasa Komitesi’ne atıf yaparak, “Enflasyonun FOMC’nin %2’lik hedefine doğru bir patikaya girmesi için muhtemelen ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağını da bekliyorum” dedi.

Ayrıca Bowman, para politikasının “önceden belirlenmiş bir rotada” olmadığını kaydetti. Bu nedenle, verilerin gelecekteki kararları yönlendireceğini belirtti. Bu bağlamda Bowman, “Gelen veriler enflasyondaki ilerlemenin durduğunu gösterirse, gelecekteki bir toplantıda federal fon oranını yükseltmeye istekli olmalıyız.” dedi. Bu açıklamalara lider kripto Bitcoin, ciddi bir tepki vermedi.

Enflasyon düşüşü için tutarlı kanıtlar arayacağım”

Bu arada, Bowman’ın sık sık bazı meslektaşlarından daha şahin görüşler dile getirdiğini belirtmek gerekiyor. Uzmanlara göre, Bowman’ın konuşmasında çoğul olarak “faiz artışları” ifadesini kullanması, Fed’in bundan daha yüksek bir artışa ihtiyaç duyacağını düşündüğünü gösteriyor. Fed üyesi, açıklamasında şu hususlara dikkat çekti:

Son dönemde enflasyonun düşmesi olumlu. Ancak daha fazla faiz artışını ve federal fon oranının ne kadar süre kısıtlayıcı bir seviyede kalması gerektiğini değerlendirirken enflasyonun %2 hedefimize doğru anlamlı bir yolda olduğuna dair tutarlı kanıtlar arayacağım. Ayrıca tüketici harcamalarında yavaşlama ve işgücü piyasası koşullarının gevşediğine dair işaretleri de izliyor olacağım.

Bitcoin

Bitcoin 30,000 dolara geri dönmeyi hedefliyor

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz altı hafta boyunca sürekli olarak düşüş gösterdiğinden 30.000 dolara geri dönmeyi hedefliyor. Piyasa katılımcıları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nu (ETF) onaylaması gibi varlıkta bir katalizör bekliyor. Bununla birlikte, ABD’deki düzenleyici belirsizlik ve düzenleyicinin kripto üzerindeki baskısı devam ediyor. Ayrıca, Bitcoin fiyatı yükseliş trendini sürdürmekte zorlanıyor.

DeFi krizi ve kripto borsaları üzerindeki düzenleyici baskının ortasında, ABD ekonomisi Temmuz ayında 187.000 Tarım Dışı İstihdam ekledi. Kripto analisti Ekta Mourya Bitcoin için şu teknik seviyelere dikkat çekiyor. BTC fiyatı birkaç aylık bir yükseliş trendinde. Ancak, 27.700 dolar seviyesinin altında kesin bir kapanış, düşüş eğiliminin geri dönmesi anlamına gelecek. BTC fiyatı için kilit direnç, 10 ve 50 günlük Üstel Hareketli Ortalamaların (EMA’lar) birleştiği 27.300 dolar seviyesi. 27.042 dolar seviyesindeki 200 günlük EMA, BTC fiyatında bir düşüş olması durumunda varlık için bir destek.

Bitcoin
BTC bir günlük fiyat grafiği

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1