FED Üyesi Piyasa Beklentileri Konusunda Uyardı! Faiz Artışladı Devam Edecek Mi?

Bitcoin (BTC) 25.700 dolar seviyelerinden işlem görürken Abd borsaları hafif satıcılı seyrine devam ediyor.

Piyasalar FED’in bir sonraki hamlesini tahmin etmeye çalışırken ABD’den gelen ekonomik verilerin yansıması izleniyor.

FED üyesi Christopher Waller yaptığı açıklamalarda son ekonomik verileri değerlendirerek FED’in faiz oranlarını yeniden artırması gerekip gerekmediği konusundaki fikirlerini söyledi.

CNBC’ye konuşan Waller gelen son ekonomik verilerin FED’in daha yavaş ve dikkatli ilerlemesi için alan sağladığını, FED’in şu anda bir hamle yapmasını gerektirecek zorlayıcı bir durum görmediğini söyledi.

“Son ekonomik veriler dikkatli ilerlememize izin verecek. Yakın zamanda herhangi bir hamle yapmamızı gerektiren bir veri görmedim.

Bu nedenle burada durup yeni verileri bekleyebiliriz.

Bakalım işler şu anki yörüngesinde devam edecek mi?”

CME Group’un FED Watch aracına göre piyasalar FED’in faiz artışlarını bitirdiğine inanıyor.

FED Watch’a göre 20 Eylül’de faiz artışı olmama ihtimali %95’le fiyatlanırken Kasım ayındaki faiz artışı beklentisi %40’la düşük seviyelerde kalıyor.

FED üyesi piyasaların bu beklentisine karşı uyarıda bulundu ve FED’in faiz artışlarını bitirdiğine dair varsayımda bulunulmaması gerektiğini söyledi.

“FED daha önce enflasyon cephesindeki iyileşmelere inandı ve bu nedenle ağzı yandı. FED’in faiz artışlarını bitirdiğine dair varsayımda bulunulmaması gerektiğini düşünüyorum.

Faiz oranlarının yeniden yükselip yükselmeyeceği verilere bağlı olacak. Bu da enflasyon eğilimine ilişkin verileri beklememiz gerektiğini söylüyor.

Faiz artışlarını bitirdiğimizi söylemek için bu gidişatın bir kaç ay daha devam ettiğini görmek istiyorum.”

Bitcoin FED’in faiz artışlarına başladığı Kasım 2021’de 69.000 dolarlık zirvesini gördü.

Sonrasında yaşanan ayı piyasası doğrudan FED’in faiz artışlarıyla ilgili olduğundan  burada yaşanacak bir politika değişikliğinin ayı piyasasını bitirebileceği ve BTC‘nin yeniden eski günlerine dönebileceği düşünülüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4