FED Kripto Paralar İçin Duyuru Metni Yayınladı!

Fed, ABD bankalarındaki kripto faaliyetlerini denetlemek için yeni bir program başlattı. ABD merkez bankasının kripto paralar için yeni kılavuzu, önceki politikadan bir sapmayı temsil etmiyor. Ancak, Fed’in bankalardan ne beklediği konusunda daha fazla ayrıntı sağlıyor.

Fed, kripto paralar için yeni bir program başlatıyor

ABD Merkez Bankası, bankaların kripto faaliyetlerini denetlemek için yeni bir program başlatıyor. Böylece, yetkisi altındaki bankaların dijital varlık faaliyetlerinde bulunmadan önce onay almaları gerekliliğini daha da netleştiriyor. Salı günü açıklanan hareket, kripto bankacılığı için herhangi bir kuralı değiştirmiyor. Sadece, merkez bankasının gözetimini nasıl ele almayı planladığını tanımlıyor. Ayrıca, kripto sektörüyle ilişkileri, Fed’in kripto paralar konusunda uzmanlaşmış uzmanlarının düzenleyicinin normal denetçileriyle birlikte çalışacağı “yeni faaliyetler denetim programı” altına alıyor.

Bankaların stablecoin’ler için Fed’den izin alması gerekiyor

Fed ayrıca, denetlediği bankaların stablecoin’lerle ilgilenmek için nasıl ön onay almaları gerektiğini belirledi. Bu doğrultuda, daha kapsamlı bir açıklama yayınladı. Artık, “ödemeleri kolaylaştırmak için dolar destekli kripto paraları çıkaran, elinde tutan veya bunlarla işlem yapan” bir kurumun, bunu “güvenli ve sağlam bir şekilde” yapabileceğini önceden denetçilere kanıtlaması gerekiyor. Ayrıca, Fed’in resmi olarak bunu imzalaması şart.

Bu izni kazanmak hiç de kolay olmayacak. Çünkü her bankanın “faaliyetlerinin risklerini tanımlayabildiğini, ölçebildiğini, izleyebildiğini ve kontrol edebildiğini” göstermesi gerekecek. Ayrıca, Fed diğer şeylerin yanı sıra kara para aklama konusunun üzerine gidecek. Bu bağlamda, müşteri kaçakları ve bilgisayar korsanlarına karşı herhangi bir güvenlik açığı arayacak.

Fed, kripto paralar için rehberliğini güçlendiriyor!

ABD Merkez bankasının duyuruları, Ocak ayında yayınladığı kripto paralar için rehberliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu arada, Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere PayPal, kısa süre önce kendi stablecoin’ini piyasaya süreceğini duyurdu. İlginç bir şekilde Fed’in Salı günü yaptığı açıklamalar, bu haberin hemen ardından geldi.

ABD bankacılık düzenleyicileri, bu yönetim sırasında bankacılık sistemi ile kripto para sektörü arasında önemli bir engel oluşturmayı amaçladıklarını açıkça belirttiler. Ancak, kredi verenlerin yakın gözetimleri altında deney yapmaya devam edecekleri konusunda da ısrar ediyorlar.

Kripto paralar

Denetimin seviyesi ve yoğunluğu değişken olacak

Fed, yeni faaliyetler programı kapsamında, her bankayı kripto paralara ne zaman maruz kalacağının gözden geçirileceği konusunda bilgilendireceğini söyledi. Düzenleyiciye göre, denetimin seviyesi ve yoğunluğu, denetlenen her bankacılık kuruluşunun yeni faaliyetlere katılım düzeyine göre değişecek. Bu arada, merkez bankası yeni programının “düzenleme ve denetimin finansal hizmetlere erişimi ve bunların sunumunu iyileştiren yeniliklere izin vermesini sağlamaya yardımcı olacağını” söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1