FED Faiz Kararından Önce Bilmeniz Gerekenler!

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıklamaya hazırlanıyor. Buna göre piyasalar faiz aralığını 22 yılın en yüksek seviyesine çıkaracak 25 baz puanlık bir faiz artışına hazırlanıyor. Tüm gözler Fed Başkanı Powell’ın faiz artırımlarının geleceğine ilişkin mesajlarının yakından izleneceği basın toplantısında. Peki bu noktada yatırımcıların bilmesi gerekenler neler. Ayrıntılara bakalım.

Yatırımcılar FED başkanı Powell’ın mesajlarını ve gelecekteki faiz artışlarını bekliyor

Powell’ın açıklamaları, faiz artışlarının sona erip ermediğini belirleyecek. Bir diğer ifade ile açıklamalar ufukta yeni artışların olup olmadığını anlamak açısından kilit önem taşıyacak. Ancak, enflasyonun %2’lik hedefin üzerinde seyretmeye devam ettiği göz önünde bulundurmak gerekiyor. Buna göre Powell’ın faiz artırımlarının sona erdiğine dair net bir işaret vermesi pek olası görünmüyor. Fed yetkilileri de bu yıl iki çeyrek puanlık artış daha öngörüyor.

Bu noktada Fed muhabirinin görüşleri de var. Wall Street Journal’ın “Fed muhabiri” olarak bilinen Nick Timiraos açıklama yapıyor. Buna göre, güçlü ekonomik büyüme ve Fed üyelerinin artırımlara son vermeden önce enflasyonun önemli ölçüde düşmesini tercih etmeleri göz önüne alındığında, bu akşamki olası faiz artırımının son olmayabileceğini öne sürüyor.

Piyasa etkisi ve Bir sonraki FOMC toplantısı

Nasdaq ve S&P 500 dahil olmak üzere ABD hisse senetleri Fed’in kararını beklerken düşüyor. Ancak bu akşamki faiz kararının ardından bir sonraki FOMC toplantısının 19-20 Eylül’de yapılacak olması piyasalara biraz nefes aldıracak. Diğer taraftan hisse senedi piyasasında temkin havasının hakim olduğunu belirtmek gerekiyor.

Beklenenden iyi gelen kazanç raporları nedeniyle bazı teknoloji hisseleri artış gösterdiler. Diğer taraftan yatırımcılar Fed’in kararını beklerken genel olarak ABD borsası aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Gelecekteki faiz artışları hakkında belirsizlik sürüyor

Enflasyondaki son düşüş Fed’in faiz artırımlarını durdurabileceğine dair umutları artırmıştı. Ancak Powell’ın önceki açıklamaları en az 1-2 faiz artırımına daha işaret ediyor. Piyasa beklentileri bu akşam 25 baz puanlık bir faiz artırımına %98 ihtimal veriyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda UBS bankası analisti Solita Marcelli’ye göre, karar açıklanırken yatırımcılara bunun Fed’in son faiz artırımı olacağı konusunda aşırı iyimser olmamaları tavsiye ediliyor. Diğer taraftan FED’in faiz artırma kararının kripto para piyasasına da etkisinin ne olacağı merak konusu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3