FED, Bu Şirketi Altcoin Projesi Nedeniyle Kapattı!

Federal Reserv, uygun bildirim veya onay olmaksızın altcoin stratejisi izlediği iddiasıyla bugün önemli bir adım attı. Buna göre Farmington State Bank’a karşı kararlı bir şekilde harekete geçti. Bankanın başvuru onayı sırasında belirlenen koşulları ihlal etmesi, düzenleyici müdahaleyle sonuçlandı. Ayrıca bu durum bankanın faaliyetlerini durdurma kararına yol açtı. Olay, bankacılık sektöründe stablecoin’in benimsenmesini çevreleyen karmaşıklıklara ışık tutuyor.

Yetkisiz altcoin stratejisine karşı düzenleyici eylem

17 Ağustos’ta Federal Reserv‘den önemli bir açıklama geldi. Gerekli bildirimler veya onaylar olmadan bir altcoin stratejisi uyguladığı iddiasıyla bir bankaya müdahale var. Buna göre Farmington State Bank’a karşı FED harekete geçerek müdahalede bulundu. Düzenleyici kurum, Farmington’un 2020 yılında banka holding şirketi olma başvurusunu, bankaya ve ana hissedarı Jean Chalopin’e uygulanan belirli koşullara tabi olarak kabul etmişti. Bu koşullar, bankanın iş planında önemli değişiklikler yapılmasını hedefliyordu. Ayrıca önceden onay alınmadan herhangi bir eylemde bulunulmasını engellemeyi amaçlıyordu.

Farmington State Bank’ın 2022 yılında, halka açık bir altcoin için BT altyapısı geliştirmek üzere üçüncü bir tarafla anlaşarak bu koşulları ihlal ettiği iddialar arasında. Bu girişim, bankanın belirli stablecoin’lerle ilişkili darphane ve yakma ücretlerinin %50’sini alması için bir plan içeriyordu. Üçüncü taraf ve ilgili stablecoin Federal Reserv‘in raporunda açıklanmadı. Bununla birlikte, önceki duyurular, o zamanlar Moonstone Bank olarak bilinen Farmington’ın 2022’de US + stablecoin projesinde Fluent Finance ile işbirliği yaptığını gösteriyordu.

Farmington’ın yanıtı ve kapanış

Düzenleyici işleme cevaben Farmington State Bank faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Banka, Federal Reserv tarafından belirlenen koşullara uymadığını kabul etti. Diğer taraftan düzenleyici karara rıza gösterdiğini ifade etti. Banka tasfiye ve varlıkların tasfiyesine ilişkin planlarını açıkladı. Banka, Bank of Eastern Oregon’un varlıklarını satın almayı ve mevduatlarını üstlenmeyi kabul ettiğini duyurdu. Farmington’un duyurusuna göre işlemin 31 Ağustos’ta tamamlanması beklentiler dahilinde. Buna göre, Federal Rezerv’in bildiriminde satın alma anlaşmasının 12 Mayıs’ta yapıldığı belirtiliyor. Bu durum da altcoin projesi de sona ermiş oluyor.

Altcoin projesi nedeniyle Farmington vakasının bir anlamı var. Geleneksel finans kurumları kripto para dünyasına girdiğinde ortaya çıkan karmaşıklıkların altını çiziyor. Bu olay, özellikle yeni finansal teknolojileri mevcut iş modellerine entegre etme sürecine işaret ediyor. Buna göre düzenleyici kurallara uymanın önemini vurguluyor. Kripto dünyası geliştikçe, bu gibi olaylar, sorunsuz bir geçiş ve operasyon sağlamak için düzenleyici makamlarla açık iletişim ve uyum ihtiyacına dikkat çekiyor.

Kripto ve bankacılık sektörleri için dersler

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Federal Reserv’in Farmington State Bank’a karşı başlattığı eylemin sonuçları var. Hem kripto hem de bankacılık sektörleri için bir ders niteliğinde. Dinamik ve hızla gelişen dijital finans ortamında gezinirken uygun onayın ve koşullara uymanın önemini vurguluyor.

Diğer taraftan kripto para birimleri ilgi görmeye devam ediyor. Burada altcoin projeleri yaparken düzenleyici kurumlar ve finans kuruluşları arasındaki işbirliği son derece önemli. Ayrıca dijital finansın geleceğini şekillendirmede çok önemli bir rol oynayacak. Hem inovasyonun hem de uyumluluğun el ele gitmesini sağlayacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1