FED Başkanı Jerome Powell Yarın Jackson Hole’da Ne Konuşacak? Büyük Şirketlerden Tahminler Geldi

FED başkanı Jerome Powell yarın TSİ 17.05’te (UTC 14.05) Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda bir konuşma yapması bekleniyor.

Peki bu konuşmanın içeriği ne olacak? Analistler bugün yayınladıkları tahminlerde konuşma içeriğine dair düşüncelerini paylaştılar.

Macro Intelligence 2’den Julian Brigden, FED Başkanı Powell’ın Jackson Hole konuşmasının ABD para politikası görünümüne yeni unsurlar getirmesinin pek olası olmadığını söylüyor.

Brigden, “Ellerindeki kozu tutmaya devam edecekler çünkü finansal koşulları gevşetmek istemiyorlar” dedi ve ekledi:

“Yakın zamanda faiz indirimine gitmeyeceklerini vurgularken, muhtemelen 25 baz puan daha faiz artırımı şeklinde bir tür kozu ellerinde tutmaya devam edecekler.”

Brigden, enflasyonun hedefin üzerinde kalmaya devam etmesini ve güvercin bir tutuma yer bırakmamasını bekliyor. Analist, yatırımcıların henüz “daha uzun süre daha yüksek faiz” kavramının piyasaların “şimdiye kadar sahip olduğu uzun süre kavramından daha uzun bir süre” anlamına geldiğini henüz fark etmediklerini belirtti.

Buna ek olarak BNP Paribas analistleri de yarınki konuşmanın içeriği hakkındaki tahminlerini açıkladı. İşte yayınladıkları rapordan satır başları:

“FED Başkanı Powell Jackson Hole’da, politika yapıcıların küresel ekonomideki temel değişiklikleri ve bunların nötr faiz oranı dahil olmak üzere politika ile ilgili değişkenler üzerindeki potansiyel etkilerini tartışabilecekleri bir konferansta konuşacak.

Yetkililerin, kendi görüşümüz doğrultusunda, mevcut %2.5’lik FOMC medyanından daha yüksek bir nötr faiz oranı tahminine doğru ilerlediğine inanıyoruz. Powell’ın faizlerin nereye oturacağını “bilmenin zor” olduğunu söylemesine ve yaygın olarak kabul gören nötr faiz modelinin yaratıcısı New York Fed Başkanı Williams’ın koşulların pandemi öncesine kıyasla çok az değiştiğini öngörmesine rağmen, Haziran nokta grafiği bu yönde daha fazla hareket olduğunu gösterdi.

525 baz puanlık faiz artırımı ve enflasyonun olumlu yönde hareket etmesinin ardından yetkililer, nötr faiz oranlarının daha yüksek olabileceği potansiyelini göz önünde bulundurarak aradaki farkı kapatabilir, bununla birlikte kısıtlayıcı faiz oranlarını daha uzun süre koruyarak bu sorunu çözebilir.

Enflasyon hedeflerinin değişmesinin gerekip gerekmediğine gelince, merkez bankası yetkililerinin genel olarak bunun henüz zamanı gelmediği konusunda hemfikir olacaklarını düşünüyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4