FED Başkan Yardımcısı Bu Altcoinler İçin Baskıyı Artırıyor!

Federal Reserve Başkan Yardımcısı Michael Barr, Amerika Birleşik Devletleri’nde stablecoin’lerin düzenlenmesi ihtiyacından bahsediyor. En büyüğü Tether (USDT) olan bu altcoinler, genellikle dolara endeksli kripto para birimleridir. Fed, şimdi bu kripto para birimlerini düzenleme altına almak için bastırıyor.

Stablecoinler’in temel ilkeleri karşılaması gerekiyor”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, stablecoin’ler düzenleyicilerin odak noktasında durmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, stablecoinler, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) ve Federal gözetim ihtiyacının diğer bazı yönleri hakkında konuştu. Barr’a göre, bu altcoinler ABD’deki ödeme sistemlerinin temel ilkeleri karşılaması gerekiyor. Federal Reserve, denetleyici ve ödeme operatörü olarak önemli bir role sahip.

Piyasa değerine göre en büyük 10 stablecoin. Kaynak: CoinMarketCap

Michael Barr yaptığı açıklamada, finans sektöründe süregelen yeniliklerden bahsediyor. Bununla birlikte ABD ödeme sistemlerinin güvenliğinin ve verimliliğinin devamını sağlamanın önemini vurguluyor. Federal Reserve Başkan Yardımcısı, CBDC’lerin potansiyeli hakkında da görüşlerini paylaşıyor. Bu doğrultuda Barr, Fed’in merkezi olarak izlenen altcoinler için uygulamasına yönelik aktif çabalarından bahsediyor. Bununla birlikte, Federallerin CBDC’lerin ihracı konusunda henüz karar vermediğini de açıkça belirtiyor. Bu arda CBDC’lerin ihracı, yürütme organından destek ve kongre yetkisi gerektirecek.

Fed Başkan Yardımcısı bu altcoinler konusunda endişe duyuyor!

Stablecoin’ler hakkında konuşan Barr, güçlü bir Federal gözetim olmadan bu altcoinler konusunda endişe duymaya devam ettiğini vurguluyor. Michael Barr konuşmasında şu hususların altını çiziyor:

Bir varlık devlet tarafından çıkarılan bir para birimine sabitlendiğinde, bu bir tür özel paradır. Bu varlık aynı zamanda bir ödeme aracı ve bir değer saklama aracı olarak kullanıldığında, merkez bankasının güvenini ödünç almış olur.

Altcoinler

Bu altcoinler önemli riskler oluşturabilir!

Micheal Barr’a göre, Federal Reserve daha önce Fed denetimindeki bankaların “dolar tokenleri” ile işlem yapmadan önce itiraz etmeme talebinde bulunma sürecine ilişkin bir kılavuz yayınladı. Kılavuz, bankaların uygun risk yönetim sistemlerine ve siber güvenlik önlemlerine sahip olmalarını talep ediyor. Ayrıca, stablecoin’lerle ilgilenen bankalar için netlik sağlamayı amaçlıyor. Bu bağlamda Barr, şu açıklamayı yapıyor:

Federal olarak düzenlenmeyen stablecoin’ler yaygın bir ödeme ve değer saklama aracı haline gelirse, finansal istikrar, para politikası ve ABD ödeme sistemi için önemli riskler oluşturabilir.

Son olarak Barr, Fed’in ödeme sistemlerini geliştirmek için yeni teknolojileri keşfetmeye devam edeceğini belirtiyor. Ayrıca, bunun da defter teknolojisinin sürekli incelenmesini içerdiğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1