Eylül İçin Çöküş Senaryosu! Analistlerden Bitcoin Uyarısı

Eylül ayı yaklaşırken, kripto para analiz firması QCP Capital, Bitcoin fiyatının gidişatını önemli ölçüde etkileyebilecek çok önemli bir gelişmeye ışık tutuyor. Bu görüş, önümüzdeki ay Bitcoin’in geleceği hakkında devam eden tartışmalara katkı sağlıyor.

Bitcoin için karamsar tablo: Mt. Gox ödemesinin potansiyel etkisi

QCP Capital’in analizi, Bitcoin BTC’nin bu yılın dördüncü çeyreğindeki fiyatlandırma dinamiklerinin yaklaşan Mt. Gox ödemesinden etkilenebileceğini gösteriyor. 2014’te 850.000 Bitcoin’in (o dönemde yaklaşık 450 milyon dolara eşdeğer) kaybıyla sonuçlanan büyük bir çöküş yaşayan bir zamanların önde gelen borsası Mt. Gox’un, kalan Bitcoin’leri önümüzdeki ay alacaklılarına dağıtması planlanıyor. Bu olaydan kaynaklanan yaklaşan Bitcoin akını gündemde. Buna göre potansiyel olarak genel kripto para piyasası üzerinde kayda değer bir etkiye sahip olacak.

Diğer taraftan Bitcoin’in geleceğine ilişkin karışık faktörler gündeme geliyor. Mart ayında bir ETF’nin onaylanma ihtimali var. Ayrıca Nisan ayında Bitcoin halvingi dikkat çekiyor. Diğer taraftan ABD’de 2. çeyrekte yaşanabilecek potansiyel ekonomik yavaşlama da dikkat çekiyor. 2024’ün ilk çeyreğinde güçlü bir toparlanmaya zemin hazırlamış olsa da, QCP Capital’in analizi yakın gelecekte Bitcoin fiyatları için daha temkinli bir görünüme işaret ediyor. Yaklaşan Mt. Gox ödemesi de dahil olmak üzere spot ETF’leri çevreleyen iyimserliğin azalma belirtileri gösterdiği bildiriliyor.

SEC’in rolü ve Grayscale’in zaferi

QCP Capital’in değerlendirmesinde düzenleyici ortam da ele alınıyor. Grayscale‘in SEC’e karşı yasal mücadelesinde kazandığı son zafer gündemde. Buna göre Bitcoin ve kripto para birimi endüstrisi lehine 2-0’lık bir skora işaret ediyor. Ayrıca kayda değer bir gelişme olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, analizde belirtildiği gibi SEC’in durumu elverişli olmaktan daha az görünüyor. Çünkü temyizi çevreleyen karmaşıklıklar var.

SEC Bu Şirkete Dava Açtı! Bu Kripto Paralar Topun Ağzında!

Ripple davasında SEC tarafından temyize gidilmesi bir olasılık. Ancak rapor Grayscale davasında dinamiklerin farklı olabileceğini öne sürüyor. Davanın karmaşıklığı, temyizi potansiyel olarak daha karmaşık bir süreç haline getirecek. Ayrıca bu tür bir eylemin uygulanabilirliği hakkında soruları gündeme getirecek. Bütün bunlar Bitcoin için olumsuz durumlar.

GBTC ürünü üzerindeki belirsiz etki

Grayscale davasının sonucu kripto para piyasası için olumlu bir gelişme elbette. Ancak SEC’in GBTC ürününü bir Bitcoin Spot ETF’ye dönüştüreceği anlamına gelmediği vurgulanıyor. Analistler, Grayscale yeniden başvursa bile SEC’in başvuruyu reddetme ihtimalinin devam ettiği konusunda uyarıyor.

Grayscale, Spot Bitcoin ETF İçin SEC Karşısında Zafere Ulaştı!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Bitcoin bu çeşitli faktörler ve potansiyel etkiler arasında yol almaya çalışıyor. Diğer taraftan Eylül ayında ortaya çıkan olaylar önümüzdeki aylarda piyasanın yönünü şekillendirme vaadini taşıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1