Euro Bölgesi’nden Ilımlı Büyüme – Kriptokoin.com

Eurostat’ın yayımladığı son verilere göre, Euro Bölgesi ekonomisi 2023 yılının ikinci çeyreğinde toparlanma işareti gösterdi. Gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerine göre, 2023’ün ilk çeyreğinde görülen yatay seyreden büyümeye kıyasla, nisan-haziran döneminde yüzde 0,3 oranında büyüdü.

Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise, Euro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,6 oranında büyüme kaydetti. Bu durum, geçmiş dönemlere göre olumlu bir ivme olarak değerlendirildi.

İkinci çeyrek GSYH verileri, özellikle kış yarıyılında yaşanan durgun ekonomik performanstan küçük ancak olumlu bir toparlanma işareti sundu. Özellikle Euro Bölgesi’nin büyük ekonomilerindeki zayıf büyüme görünümüne rağmen, haziran ayında Euro Bölgesi’nin sanayi üretimi beklenmeyen bir şekilde artış gösterdi.

Eurostat’ın sağladığı verilere göre, toplam üretim haziran ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 arttı. Bu artış, Wall Street Journal tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin yüzde 0,6 düşüş beklediği beklentileri boşa çıkardı.

Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, haziran ayında üretim yüzde 1,2 düşüş kaydetti. Bu rakam, önde gelen ekonomistlerin yüzde 4,2’lik bir düşüş beklediği tahminlerin altında kaldı.

Mayıs ayı üretim verileri de güncellendi ve artış oranı yüzde 0,2 olarak revize edildi, önceki oran yüzde 0,0 olarak bildirilmişti.

source site-2