Ethereum’un Adil Değeri Ne? Şu Anda Pahalı Mı, Ucuz Mu?

Temmuz ayı kripto paralar için inişli çıkılı bir ay oldu. Ripple‘ın SEC’e karşı kazandığı zafer sonrasında XRP başta olmak üzere Bitcoin ve altcoinlerde güzel yükselişler yaşandı. Ancak sonrasında geri çekilmeler görüldü.

Bu noktada Ripple zaferi sonrasında güzel bir yükseliş yaşayan altcoinlerden biri de Etheruem oldu. Zira ETH, XRP’nin ateşlediği rallide 2.000 doları geçti. Ancak yaşanan düşüşlerle birlikte Ethereum da 1.800 dolar seviyelerine geriledi.

Ethereum’un fiyat hareketlerini değerlendiren Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen, Ethereum’daki gelirlerin azaldığını, bu durumun da ETH fiyatında düşüş potansiyeline işaret ettiğini söyledi.

Coindesk’e konuşan Markus Thielen, Ethereum’un azalan gelirlerine kıyasla fiyatının aşırı değerli göründüğünü belirtti.

ETH gelirlerini tarihsel olarak kıyaslayan Thielen, Ethereum’un ortalama aylık gelirinin 2021’in boğa piyasası günlerinde görülen 826 milyon dolarlık seviyeden %364 düşüşle halihazırda 178 milyon dolar olduğunu söyledi.

“Halihazırda ETH staking gelirleri 2021 boğa piyasasına göre 364 düşüşle 178 milyon dolarda.

Bunun nedeni ise, %4,98’lik ortalama staking getirisinin şu anda %5,25 – %5,5 olan referans ABD faiz oranından daha düşük olmasıdır.

Bu niceliksel yaklaşıma dayanarak, Etherum’un gerçeğe uygun değerinin mevcut fiyatlardan (1.856$) %46 daha düşük bir seviyede yani 1.000 dolara yakın olması gerekiyor.

ETH için böyle bir düşüşü mutlaka öngörmesek de, bu düşüş için bir pozisyon alınabilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5