Ethereum’dan Yeni Test Ağı: Bu Tarih Planlandı!

Ethereum (ETH) ağının arkasındaki vakıf Ethereum Foundation, önümüzdeki ay yeni bir test ağı piyasaya sürmeyi planlıyor.

Ethereum Foundation 17 Ağustos tarihinde düzenledikleri Zoom toplantısında, Ethereum’un yeni test ağı Holesky’ın eylül ayında başlatılacağını bildirdi.

Geliştirme ekibi toplantıda, önümüzdeki ayın 15’inde piyasaya sürülmesi planlanan ağın tüm testlerinin tamamlandığını belirtti. Holesky’ın 2027 yılına kadar uzun vadeli hizmet desteği ve 2028’e kadar kullanım ömrü sonu ile yayında kalacağı bildirildi.

Test ağında piyasaya sürülmesine karar verilen test Ethereum’u (ETH) sayısı 1,6 milyar olarak belirlendi. Holesky ağının mevcut test ağlarından biri olan Goerli’nin yerini alacağı söylendi. Güncelleme sonrasında Ethereum test ağları Sepolia ve Holesky olacak.

Öte yandan yeni test ağının isimlendirilmesinde geleneğin bozulmadığı görüldü. Ethereum test ağları bugüne kadar isimlerini dünyanın çeşitli yerlerindeki tren istasyonlarından almıştı. Goerli, Almanya’da bulunan bir tren istasyonuna atıfta bulunurken Sepolia ise Yunanistan’daki bir tren istasyonuna atıf yapıyordu. Holesky ise ismini Çek Cumhuriyeti’nde bulunan bir tren istasyonuna borçlu bulunuyor.

source site-9