Ethereum Kurucusu Hacklendi! Binance CZ: Bunları Mutlaka Yapın

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in X hesabı dün gece ele geçirildi. Bir NFT projesinin reklamını yapan korsanlar, kısa sürede yarım milyon dolar topladı. Binance CEO’su CZ ise yeni platformun daha fazla güvenlik önlemine sahip olması gerektiğini söylüyor.

Binance CEO’su, hacklenen Ethereum kurucusu hakkında konuştu

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in X hesabı dün gece ansızın Poroto-danksharding temalı bir koleksiyonunun reklamını yaptı. Yaklaşık 15 dakika aktif kalan tweet, bazı Ethereum kurucularından biri fon topladı. Raporlara göre, süreç boyunca cüzdana 691.000 dolar gönderildi.

Binance CEO’su de hack olayının arından kripto topluluğuna ve sosyal medya platformlarına tavsiyelerini iletti. CZ’ye göre uzman dahi olsa tüm kullanıcıların bu tür hack girişimlerine karşı tedbirli olması gerekiyor. CZ, Elon Musk öncesi dönemde yaşadığı bazı sorunları da paylaşıyor:

Vitalik’in Twitter hesabı hacklendi. Uzman biri olsa bile, sosyal medyadaki içeriği okurken sağduyunuzu kullanın. Twitter’ın hesap güvenliği finansal platformlar olarak tasarlanmamıştır. Biraz daha fazla özelliğe ihtiyacı var: 2FA, giriş kimliği, tanıtıcıdan veya e-postadan farklı olmalıdır, vb.

Geçmişte Twitter hesabım, bilgisayar korsanlarının kaba kuvvet kullanmaya çalışması (farklı şifreleri tekrar tekrar denemesi) nedeniyle birkaç kez kilitlendi. Bu “Elon Musk dönemi” öncesindeydi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1