Ethereum Fiyat Analizi: Altcoin’de Hızlı Yükseliş, İşte Yükselişin Arkasındaki Neden!

Bitcoin ve Ethereum fiyatı, Bitcoin ETF son tarihinin son haftasında beklenen geri dönüşü yaptı. Salı günü yaşanan yükseliş, ABD Temyiz Mahkemelerinin Grayscale lehine karar vermesinin ardından geldi.

ETH fiyatı, 1600 dolar talep kemerinin üzerindeki yatay eğilimin ardından, güçlü bir boğa yutan mumla geri döndü. Bu Salı, Ethereum’daki %4,66’lık sıçrama gelgitleri yükseliş lehine çeviriyor.

Yükseliş ekibine puan ekleyen momentum göstergeleri bir satın alma sinyali veriyor. MACD göstergesi bir yükseliş geçişi veriyor ve RSI çizgisi dün gece oynayan yükseliş farklılığını buluyor.

Önemli 50 günlük EMA, 200 günlük EMA’ya düşerek daha çok Deathcross olarak bilinen bir düşüş geçişiyle dalga geçiyor. Ancak, ani yükseliş kıvılcımı ölüm haçı kenarını kaldırıyor.

Şu anda ETH fiyatı, sıçramanın ardından %0,67’lik bir geri çekilmeyle 1717 dolardan işlem görüyor.

Ethereum Fiyatı 2000 Doları Aşacak mı?

Altcoin‘ler, yutan boğa mumu ve iyileşen piyasa koşulları sayesinde olumlu bir hafta geçirebilir. Ancak, ölüm keşişimi ve yaklaşan direnç trend çizgisi yükseliş büyümesini kontrol altına almaya çalışacaktır.

SEC’in bu Pazartesi Bitcoin ETF‘sini onaylaması durumunda, Ethereum fiyatı önemli EMA’ları geçebilir ve kırılan destek trend çizgisini yeniden test edebilir. Dahası, yükseliş trendi 2000 doları aşarak bir önceki en yüksek seviye olan 2140 dolara ulaşabilir.

Diğer taraftan, SEC kararı geciktirirse ETH fiyatı 1600 dolar talep bandına gerileyebilir.

source site-7