Ethereum (ETH) Ağ Aktivitesi Düşmeye Devam Ediyor!

Durgun kripto para piyasası ve değişen şartlar Ethereum (ETH) ağ aktivitesine etki ediyor. ETH ağındaki hareketliliğin önemli ölçüde azalması, toplam ücretlerin rekor düşük seviyelere düşmesine neden oldu. Piyasadaki durgunluk on-chain veriler gibi ticarete de yansıyor.

On-chain takipçisi IntoTheBlock, sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir istatistik paylaştı. Kripto istatistikçisinin verilerine göre, Ethereum üzerindeki işlemler için kullanıcıların ödediği günlük ücret, 27 Ağustos’ta 1.719 ETH’ye (yaklaşık 2,8 milyon dolar) gerileyerek altı ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bu rakam, Mayıs ayının başında kaydedilen yıllık yüksek seviye olan 84.000 ETH’ye kıyasla %97’lik bir düşüşü ifade ediyor. İşlem başına ödenen ücret ise o günden bu yana %70’e yakın ucuzladı. Ağ ücretlerindeki zayıflama, doğrulayıcıların elde ettiği gelirin de azalmasına neden oluyor. Verilere göre Ethereum ağ geliri son 30 günde %22 oranında geriledi.

Uzmanlar, katman-1 ağ ücretlerindeki düşüşü son aylarda öne çıkan katman-2 projelere bağlıyor. ETH ağının ölçeklenme ve yüksek gas ücreti sorunlarına çözüm olan altcoin projeleri yatırımclar tarafından ilgi gördü.

Bu nedenle Ethereum ağındaki günlük işlem hacmi Mart ayındaki yıllık zirvesi 13,42 milyar dolardan %78 düştü.

source site-2