Ethereum Balinaları Dump’a Hazırlanıyor! Bir Balina Daha Uyandı!

Ethereum fiyatı, geçen haftaki ani çöküşten bu yana yoğun mücadele veriyor. İlk darbe, kurucu Vitalik Buterin’in Coinbase’e gönderdiği 1 milyon dolar değerinde 600 ETH ile geldi. Geçtiğimiz saatlerde aktif hale gelen erken bir Ethereum balinası da benzer bir adım atıyor…

8 yıldır uyuyan Ethereum balinası tekrar aktif hale geldi

Whale Alert’in yeni bir raporuna göre, bugün erken bir Ethereum balinası 8 yıl aradan sonra uyandı. Balina şu anda 317.724 dolar değerinde 191 ETH tutuyor. Dev yatırımcı, bu ETH’leri Ethereum ICO öncesinde madencilik yaparak elde etti. Bugün tekrar aktif hale gelmesi, potansiyel bir satış nedeniyle endişeleri büyütüyor.

Vitalik Buterin, Coinbase’e ETH yığdı

Ethereum hakkında ilginç bir diğer gelişme, kurucu Vitalik Buterin’in Coinbase cüzdanına aktardığı milyonluk ETH idi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, 21 Ağustos’ta Coinbase’e 1 milyon dolar değerinde 600 ETH aktardı. 20 Ağustos’ta Buterin 251.000 RAI’yi geri ödedi ve 1.6 milyon ETH çekti.

Kripto piyasası yeniden büyük bir yavaşlamaya tanık olduğu için Vitalik’in transferleri endişe vericiydi. Bitcoin ve ETH fiyatları geçen hafta %10’dan fazla düştü.

Düşüş ortamında gerçekleşen Ethereum transferleri ne anlama geliyor?

Vitalik Buterin veya Ethereum Vakfı tarafından transferini genellikle ETH’nin fiyatında bir düşüş izler. Son transferin arkasındaki nedeni henüz bilmesek de, Buterin’in başka bir büyük satış taahhüdü verme olasılığı var. Ancak tek seferlik satış için transfer yapma ihtimali de var. Sosyal medya spekülasyonlarla dolu.

Analistler ve piyasa uzmanları şimdi, Ethereum’un değeri 1.550-1.600 dolarlık temel destek seviyesinin altına düşerse dramatik bir şekilde düşeceğini tahmin ediyor. Kripto endüstrisinin toplam piyasa değeri, son yedi gün içinde %10’dan fazla düştü. YAzım sırasında, toplam kripto piyasası değeri 1,05 trilyon dolardı.

Coinbase söz konusu olduğunda, ABD’de SEC’in elinde düzenleyici incelemeyle karşı karşıyaydı. Haziran ayının başlarında düzenleyici kurum, kayıtsız bir komisyoncu-satıcı olarak hareket ederek menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği iddiasıyla borsaya dava açtı. Bu arada, COIN’in Nasdaq üzerindeki değeri geçen hafta yaklaşık %9 düştü. Şu anda 73,9 dolardan işlem görüyor.

ETH fiyatı mücadeleye devam ediyor

Buterin’in işlemi, geçen Perşembe günkü kripto piyasası ani çöküşünün hemen ardından geldi. Geçen hafta, Ethereum fiyatı Haziran ayından bu yana ilk kez 1700 doların altına düştü. Bununla birlikte, Glassnode’dan alınan veriler, Ethereum yatırımcılarının rezervlerini merkezi borsalardan hızla gönderirken koruduklarını gösteriyor. Veri toplayıcıya göre, borsalarda tutulan ETH miktarı 14.88 milyon, bu 2018’den beri kaydedilmemiş bir seviye.

Döviz çıkışları genellikle coin’in uzun vadeli yararı için tutulduğuna dair bir yükseliş işareti önerir. Buradan yola çıkarak, ETH sahiplerinin son zamanlardaki düşük fiyat performansından daha az endişe duyduğu anlamına geliyor. Bu arada, Ethereum ekibi yeni bir duyuruda sıradaki yükselmeler hakkında ayrıntıları paylaştı. Ayrıntılara Kriptokoin.com‘ın bu yazısında yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2