ETF Uzmanı, Bitcoin Spot ETF’nin Onaylanma İhtimalinin Yüzde 100’e Yakın Olduğunu Söyledi, Tahminlerini Paylaştı

Borsa yatırım fonları (ETF’ler) konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir yatırım danışmanlığı firması olan The ETF Store’un başkanı Nate Geraci, ABD pazarındaki spot Bitcoin ETF’lerinin geleceğine ilişkin tahminini paylaştı.

Geraci, 9 Ağustos 2023 tarihinde attığı bir dizi tweette, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eninde sonunda spot bitcoin ETF’lerini onaylayacağına olan inancının %100’e yakın olduğunu söyledi.

Geraci tahminini iki faktöre dayandırdı: Grayscale Investments tarafından SEC’e karşı açılan davanın sonucu ve Coinbase ile CBOE arasındaki gözetim-paylaşım anlaşması (SSA).

Dünyanın en büyük dijital para varlık yöneticisi olan Grayscale Investments, Haziran 2022’de SEC’e karşı açtığı davayı, düzenleyicinin Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot bitcoin ETF’ye dönüştürme başvurusunu reddetmesinin ardından başlatmıştı.

Geraci, Grayscale’in SEC’e karşı açtığı davayı kazanacağına inandığını ve Grayscale’in davayı kazanması ile Coinbase’in SSA’sının birleşiminin SEC’in spot Bitcoin ETF’lerini onaylaması için yeterli olacağını belirtti.

Onayın zamanlamasına gelince, Geraci Ocak 2024’teki orijinal tahminine sadık kaldığını belirtti. Ayrıca, dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi olan BlackRock’ın spot BTC ETF’sini ilk başlatan şirket olacağını, çünkü BlackRock’ın Nasdaq’ın Coinbase ile bir SSA’yı güvence altına alması için kritik olduğuna inandığını ifade etti.

SEC’in bundan sonra diğer rakipleri çok hızlı bir şekilde onaylamasını beklediğini de sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4