Eski Üst Düzey SEC Yetkilisi: Bitcoin Başvuruları Onaylanmayacak!

Eski ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üst düzey yetkilisi John Reed Stark, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Trilyon dolarlık yatırım şirketleri BlackRock ve Fidelity gibi kurumların spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunması global çapta bir etki ve merak zinciri yarattı. Birçok isim tahminde bulunarak konuya dahil olurken dikkat çeken bir açıklama da SEC’nin eski İnternet İcra Dairesi yetkilisi John Reed Stark’tan geldi.

X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklamalarda bulunan Stark, mevcut şartlar altında söz konusu spot ETF başvurularının onaylanmayacağını dile getirirken SEC’nin içinde bulunduğu partizan yapıya işaret etti:

Benim görüşüm, mevcut SEC’in bir dizi zorlayıcı nedenden ötürü bir bitcoin spot ETF başvurusunu onaylamayacağı yönünde. Kripto düzenlemesini çevreleyen konular ne yazık ki SEC’de giderek daha partizan hale geldi. Bu şaşırtıcı çünkü 2017 yılında kripto hakkında yazmaya başladığımda kripto hiç de partizan bir konu değildi.

Öte yandan 2024 yılında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerinin tüm rüzgarı kripto paraların lehine çevirebileceğine inanan Stark, seçimi Cumhuriyetçi partinin kazanması durumunda mevcut SEC başkanı Gary Gensler’in muhtemelen istifa edeceğini, yerine yeni SEC Başkanı atanacağını ve ETF’lere onay gelebileceğini savundu.

Stark bu görüşünü, özellikle senatoda son dönemlerde kripto para yanlısı açıklamalarıyla gündeme gelen bir dizi Cumhuriyetçi milletvekili ile destekledi.

2024 yılında Beyaz Saray’ı bir Cumhuriyetçinin kazanması halinde SEC’nin kripto para sektörüne karşı sert tutumu yumuşayacak ve diğer önemli kripto dostu düzenleyici eylemleri gerçekleşme ihtimali artacaktır. Böyle bir senaryoda spot ETF’lerin onaylanma ihtimalini yüksek görüyorum.


source site-9