Eski SEC Yetkilisinden Bitcoin Spot ETF Tahmini: “Şu Anda Onaylanamaz, Onay ABD Seçimlerine Bağlı”

Bitcoin spot ETF’lerinin onaylanmasına ilişkin son tartışmalar, eski SEC yetkilisi John Reed Stark’ın konuya ilişkin görüşlerini paylaşmasıyla ilginç bir hal aldı.

Finansal regülasyon alanında saygın bir isim olan Stark, mevcut SEC’in bağımsız uzmanlar tarafından belirtilen zorlayıcı nedenler nedeniyle bir Bitcoin spot ETF başvurusunu onaylamayabileceğine inanıyor.

Bununla birlikte, 2024 başkanlık seçimlerinin ardından kripto para düzenleme dinamiklerinde önemli bir değişim yaşanması olasılığını da gündeme getiriyor.

Stark, birçok kişinin aklındaki can yakıcı soruyu ele alarak başlıyor: Mevcut SEC, son Bitcoin spot ETF başvurularından herhangi birini onaylayacak mı? Stark bu konudaki şüphelerini dile getiriyor ve bağımsız ve tarafsız uzmanlardan oluşan BetterMarkets’in bu tür onayların aleyhinde ikna edici argümanlar sunduğunun altını çiziyor.

Stark, BetterMarkets’in analiziyle uyumlu olarak, bu yorum mektuplarının SEC’in Bitcoin spot ETF’lerine yeşil ışık yakma konusundaki potansiyel isteksizliğine ilişkin nedenlerin altını çizdiğini belirtiyor.

Stark, 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi bir zaferin potansiyel sonuçlarını da tartıştı. Uzman, ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi bir adayın kazanması durumunda ABD hükümetinin kripto paralara olan yaklaşımının kökten değişebileceğini savundu.

Stark’a göre, Cumhuriyetçi liderliğindeki bir SEC şunları yapabilir:

  • Kripto Yaptırımlarını Azaltmak: Cumhuriyetçi liderlik altındaki yeni bir SEC, kripto alanındaki saf kayıt ihlalleriyle ilgili yaptırım çabalarını azaltırken dolandırıcılık davalarına daha fazla odaklanabilir.
  • Artan Kripto Dostu Duruş: Stark, Cumhuriyetçi liderliğindeki bir SEC’in Bitcoin spot ETF’lerini onaylamaya ve diğer kripto dostu düzenleyici önlemleri benimsemeye daha açık olabileceğine inanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4