Eski SEC Başkanından Bitcoin Başvuruları İçin Şok İfadeler: Onay Kaçınılmaz!

Eski ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, regülatörün spot Bitcoin (BTC) ETF’lerine (borsa yatırım fonu) vereceğini onayın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Jay Clayton 1 Eylül tarihinde CNBC’de yayınlanan röportajda, SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerine dair karar tarihini ertelemesine değindi. Clayton, ertelemelere rağmen bir noktada bu yatırım araçlarının eninde sonunda onaylanacağını dile getirdi.

SEC’nin karar tarihini ertelemesine şaşırmadığını söyleyen eski başkan, vadeli Bitcoin ETF’lerinin onay alabildiğini ancak spot ETF konusunda hala bir ilerleme kaydedilmemiş olduğuna dikkat çekti. Clayton bu noktada vadeli ETF’ler ve spot ETF’ler arasındaki çelişkinin sonsuza kadar devam edemeyeceğinin altını çizdi.

Ayrıca eğer kendisi SEC’ye başkanlık etmeye devam ediyor olsaydı spot ETF’lere onay verip vermeyeceğini sorusunu yanıtsız bırakan Clayton, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını söylemekle yetindi.

Clayton, SEC’nin işini zorlu olarak nitelendirirken başlangıçta menkul kıymet yasalarına uyumsuz olduğu açıkça belli olan başvurularla uğraştığını söyledi. Eski başkan ayrıca regülatörün şu anda bazıları oldukça başarılı olan başvurularla uğraşmak zorunda kaldığını ifade etti.

SEC 31 Ağustos tarihinde yayınladığı duyuruda dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock da dahil 7 şirkete ait spot Bitcoin ETF başvurularının karar tarihini ekim ayına ertelemişti.

source site-9