Eski OpenSea Yöneticisi Hapse Girmeyi Tercih Ediyor!

NFT pazaryeri OpenSea’nin eski yöneticilerinden Nathaniel Chastain, içeriden bilgi ticareti nedeniyle üç ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından temyiz başvurusunu geri çekti.

Chastain’in hukuk ekibi, kefalet başvurusunu geri çekme kararını mahkemeye bir mektup ile sundu. Eski OpenSea yöneticisi, normal prosedür gereği, Kasım ayına kadar hapse girip 3 aylık cezasını çekmeye başlayacak.

NFT pazaryerlerinin bir zamanlar lideri olan OpenSea ile ilgili iddialar platforma olan güveni büyük oranda sarstı. Eski yönetici Nathaniel Chastain’in ana sayfada hangi NFT’lerin ve koleksiyonların yer alacağını belirlediği ve bu yetkiyi kötüye kullandığı ortaya çıktı. Chastain, işlemlerini gizlemek için birden fazla dijital cüzdan ve hesap kullandı.

Chastain, ortaya çıkan bilgiye göre NFT’ler üzerinden bu şekilde 50.000 dolardan fazla haksız kazanç elde etti. Mahkeme, sanıktan bütün haksız kazancın geri ödemesini istedi.

Chastain’in avukatları ise, sanığın kullandığı bilgilerin gizli olmadığını savundu. Ayrıca NFT’lerin menkul kıymet olmadığını belirttiler. Ancak mahkeme OpenSea eski yöneticisini suçlu buldu.

source site-2