Eski Binance.US CEO’su: Stablecoin Regülasyonları Küresel Olarak Doların Yararına!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in eski CEO’su Brian Brooks, stablecoin regülasyonunun küresel anlamda doların yararına olabileceğini söyledi. 

Brian Brooks 11 Ağustos tarihinde CNBC’de yayınlanan demecinde, ABD Kongre’sindeki bazı inatçı üyelerin aksine stablecoin regülasyonunun dolar için fayda sağlayabileceğini dile getirdi.

Brooks bu konuda temsilcilerin endişelerinin boşa çıkacağına inandığını söyledi. Eski CEO konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Keşke ABD hükümeti, doların stablecoinleri regüle bir şekilde desteklemesine izin veren bir mevzuat oluştursaydı bu talep gelişebilirdi.

Brooks bu ifadelerle ABD Başkanı Joe Biden’ın da kripto para karşıtı duruşuna eleştiride bulunmuş oldu.

Eski CEO’nun tezi tüm dünya ülkelerinin dolardan uzaklaşmaya çalıştığı bir ortamda stablecoinlerin doları yeniden popüler hale getirmesine dayandı. Brooks’a göre stablecoinler, enflasyonun yüksek olduğu ve dolar hesabı açmanın zor olduğu ülkelerde dolara karşı bir dış talep yaratıyor.

Eski CEO, bu durumun kripto paralar ile değil bizzat ABD’nin küresel finansal sistemde oynadığı rolle ilgili önemli bir siyaset konusu olduğunu söyledi.

source site-9