Eski ABD Başkanı Donald Turmp, Son Mali Raporunda Kripto Para Sahibi Olduğunu Açıkladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump 250.000 dolar değerinde Ethereum’a sahip olduğunu açıkladı. Açıklama, Cuma günü Federal Seçim Komisyonu’na sunulan son mali raporunda yapıldı.

Trump geçmişte kripto para birimlerini şiddetle eleştirdiği için bu açıklama pek çok kişi için sürpriz oldu. Temmuz 2019’da, “para olmayan ve değeri oldukça değişken olan ve hiçbir şeye dayanmayan Bitcoin ve diğer Kripto para birimlerinin hayranı olmadığını” tweetlemişti.

Ayrıca kripto paraların “uyuşturucu ticareti ve diğer yasa dışı faaliyetler de dahil olmak üzere yasa dışı davranışları kolaylaştırdığını” söylemişti.

Bununla birlikte, bazı analistler Trump’ın fikir değişikliğinin, non-fungible token (NFT) piyasasına yaptığı son girişimle ilgili olabileceğini düşünüyor.

16 Aralık 2022’de Trump, “CollectTrumpCards” adlı kendi NFT koleksiyonunun lansmanını duyurmuştu. Koleksiyonda Trump’ı bir süper kahraman, bir astronot ve bir NASCAR sürücüsü gibi çeşitli görünümlerde gösteren 45.000 dijital ticaret kartı yer alıyordu. Kartların her biri, Trump’ın yeni sosyal medya platformu “Truth Social tarafından desteklenen ilk NFT platformu” olduğunu iddia eden bir web sitesinde 99 dolara satıldı.

Trump’ın ETH varlıklarının da bu satışlardan elde edilen gelirler ile bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Web sitesi ayrıca her kartın alıcısını otomatik olarak Trump’la bir akşam yemeği, Trump’la bir golf seansı veya Trump’tan imzalı bir hatıra eşyası gibi ödüller kazanma şansı için bir çekilişe sokacağını söylüyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4