EOS ve Bu 9 Altcoin İçin Son Dakika

EOS ve 9 altcoin için gelişmelere bakıyoruz. Kripto para dünyasındaki anlık gelişmeleri paylaşırken piyasa dinamiklerinin güncel olduğunu belirtelim.

EOS yasal işlem başlattı

EOS Network Foundation (ENF), 1 milyar dolarlık yatırım taahhüdünü yerine getirmediği iddiasıyla dava açıyor. Büyük yatırımcı Block.one (B1) aleyhine yasal işlem başlatıyor.

25 Temmuz’da ESF kurucusu ve CEO’su Yves La Rose Twitter’da açıklama yaptı. Vakfın B1’e karşı “1 milyar dolarlık taahhüdünü yerine getirmediği” gerekçesiyle dava açmaya hazırlandığını duyurdu. La Rose, “ENF’nin davasına katılmaya uygun olmak için vazgeçmeniz gerekecek.” dedi.

Credix Finance yeni gelişmeyi açıkladı

Merkezi olmayan finans (DeFi) kredi pazarı Credix Finance bugün önemli bir açıklama yaptı. Layer1 zinciri Solana’yı kullanarak yeni bir özel kredi borç verme havuzu açtığını söyledi. Credix bu hamle ile borç verenlerin gelirini açıkladı. Buna göre, alacaklarla desteklenen Kolombiyalı çiftçilere sigorta korumalı özel krediye yatırım yaparak yıllık %11’e yakın getiri elde edebileceğini belirtti.

altcoin

Diğer taraftan Credix, ülkedeki sermaye talebine bağlı olarak havuzun önümüzdeki aylarda 150 milyon dolara çıkabileceği düşüncesinde. Credix CEO’su Thomas Bohner konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. “Bu çığır açan girişim sadece piyasaya benzersiz bir teklif getirmekle kalmıyor. Aynı zamanda Kolombiya’daki çiftçilere önemli finansal destek sağlıyor. Bu durum önemli bir sosyal ve ekonomik etki yaratma gücüne de sahip” dedi.

İtalya Merkez Bankası bu altcoin’i seçti

İtalya Merkez Bankası’nın inovasyon merkezi, finans kurumlarının DeFi ve tokenize varlıklarla uğraşmasına yardımcı olmak için Ethereum ölçeklendirme ağı geliştiricisi Polygon Labs ve kripto saklama şirketi Fireblocks’u içeren merkezi olmayan bir finans (DeFi) projesi seçti.

Basın açıklamasında, İtalyan merkez bankasının finans alanında yenilikçi fikirler geliştirme merkezi olan Milano Hub’ın, altı ay boyunca Kurumsal DeFi ekosisteminin geliştirilmesini destekleyeceği vurgular arasında yer aldı. Platform, geleneksel finans kurumlarının DeFi raylarını kullanarak güvenli ve yasal bir şekilde işlem gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Lido Finance’ten yeni hamle

Lido Finance bugün yeni bir hamle yaptı. Buna göre DAO yeni yönetişim modeli üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

altcoin

Bu modelin onaylanması gerekiyor. Buna göre eğer onaylanırsa stETH tutan yatırımcılar DAO’nun yönetim kararları üzerinde veto yetkisine sahip olacaklar. Ancak bu gelişmenin LDO topluluğunun kontrol gücünü zayıflattığını belirtelim.

Terra Luna Classic üyesinden öneri

Terra Luna Classic topluluğunun önde gelen üyesi Vegas’tan bugün önemli bir öneri geldi. Buna göre, 800 milyon USTC tokeninin Ozone Protocol’üne bağlı bir cüzdandan Terra Luna Classic topluluk havuzuna iade edilmesini öneriyor. Ancak Alex Forshaw gibi bazı önde gelen üyeler farklı düşüncelere sahip. Bu tokenlerin topluluk havuzuna iade edilmek yerine burn adresine gönderilmesi gerektiği fikrinde.

Teklife göre, Ozone protocol’ü başlangıçta Terra kurucu ortağı Do Kwon tarafından önerildi. Ayrıca topluluk havuzundan sağlanan fonlar kullanılarak önyükleme yapıldı. Ozone V1 ve Ozone V2, yüklenim kapasiteleri için yüksek talep gördü. Ancak, Risk Harbor ekibi 1 milyar UST’yi (şimdi USTC) amaçlandığı gibi tam olarak kullanmamış durumda. Bu nedenle, fonlar topluluk havuzuna geri dönmelidir. Eski Terra Rebels ve Terra Classic Revival Roadmap ortak yazarı Alex Forshaw, topluluk havuzuna göndermektense atıl USTC’yi yakmanın en iyisi olduğunu söyledi. Forshaw’a göre doğrulayıcılar ve stakerlar USTC ekibinin çalışmasını alıp çöpe atacaklardır. Ancak, bu USTC’leri yakmak repeg anlatısını güçlendirecektir. Ya da topluluk bir kısmını yakıp bir kısmını topluluk havuzuna gönderecek.

Poloniex bu altcoin için listeleme yaptı

Tron blockchain’inin kurucusu kripto milyarderi Justin Sun’ın sahibi olduğu Poloniex kripto borsası, Shibarium ortaklarından biri olan Bad Idea AI token’ını (BAD) listelediğini tweetledi.

Bu olağanüstü olayı kutlamak için, ticaret platformu traderlara 22.000 dolar değerinde BAD tokeni veriyor.

BNB ile ilgili rapor yayınlandı

Bir kripto para araştırma kurumu olan Messari BNB Chain ile ilgili 2023 ikinci çeyrek raporunu yayınladı. Raporda öne çıkan noktalar şunlar:

  • BNB Chain’deki günlük aktif adresler ve işlem hacmi, esas olarak LayerZero faaliyetinin etkisiyle sırasıyla %25,6 ve %24,4 oranında arttı.
  • BNB Chain’in günlük aktif adres sayısı yaklaşık 1,4 milyona ulaşarak 2021’in 4. çeyreğinde sona eren bir önceki boğa piyasası döngüsünün tarihsel ortalama seviyesine (yaklaşık 1,5 milyon) neredeyse ulaştı. Ortalama yeni tekil adres bir önceki aya göre %91,1 oranında arttı. Buna göre Nisan ayı sonundaki faaliyet artışının ardından yeni bir tarihi zirveye ulaştı.
  • BNB Chain, Gas Grant programını ve Zero2Hero inkübatörünü tanıtarak ekosisteminin büyümesine yatırım yapmaya devam ediyor.
  • Ağ etkinliğindeki artış, LayerZero ve diğer kullanım durumlarında (özellikle SocialFi alanında) DeFi etkinliğinin toparlanmasına yol açtı.
  • İkinci çeyrekte Planck hard fork söz konusu oldu. Ayrıca, Luban hard fork ve opBNB dahil olmak üzere çeşitli teknik gelişmeler başlatıldı.

Balinadan yaklaşık 69 milyon dolarlık hareket

Zincir içi veri analisti Yu Jin’e göre, Aralık 2021 ile Mart 2022 arasında OKX ve Huobi’den 98.000 ETH çeken bir balina/kurumsal adresin üç saat önce Binance’e 37.000 ETH (yaklaşık 68,63 milyon $ değerinde) transfer ettiğini bildirdi. Adres şu anda hala 60.301 ETH (yaklaşık 111 milyon USD değerinde) tutuyor.

altcoin

Diğer taraftan çok zincirli bir likidite protokolü olan Symbiosis Finance bir hamle yaptı. Buna göre Ethereum L2 ağı Mantle Network’ü desteklediğini duyurdu.

Binance 2 altcoin için hamle yaptı

Popüler kripto para borsası Binance, geçtiğimiz günlerde yatırımcıların dikkatini çeken bir hamle yaptı. Borsa, marj ticareti seçeneklerine QUICK ve WLD altcoin çiftlerini ekledi. Buna göre yatırımcıların bu varlıklarla borçlanma olanaklarından yararlanmasına olanak tanıdı.

altcoin

Kriptokoin.com olarak baktığımızda QUICK ve WLD altcoin çiftlerinin Binance’in marjin alım satımına dahil edilmesiyle, yatırımcılar artık kaldıraçlı alım satım stratejilerine katılmak için daha fazla fırsata sahip oldu. Marjin ticareti, kullanıcıların borsadan fon ödünç almasını sağlayarak pozisyonlarını ve potansiyel yatırım getirilerini artırır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1