“En Kötüsü Henüz Gelmedi” Bu 4 Altcoin Eylül’de Diplere Düşebilir!

Ağustos ayı kripto para piyasası için düşüşle geçen bir ay oldu. Bu durum hem Bitcoin (BTC) hem de diğer çeşitli altcoin projelerinde belirgindi. Eylül ayında yükselişin tersine döneceğine dair bir umut var. Bununla birlikte, kripto analisti Valdrin Tahiri 4 altcoin için en kötüsünün henüz gelmediğini söylüyor.

Bu altcoin 2017’den bu yana en düşük fiyata indi!

DASH fiyatı, Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.625 dolardan bu yana düştü. İki yıl sonra, fiyat 40 dolarlık yatay destek alanında (yeşil simge) sıçrayarak uzun bir alt fitil oluşturdu. Bu da yukarı yönlü bir hareket başlattı. Ancak, DASH fiyatı Mayıs 2021’de bir kez daha düşüş eğilimine girdi. Temmuz 2023’te, nihayet 40 dolarlık yatay destek alanını kırarak 17 Ağustos’ta 23,86 dolarlık düşük bir seviyeye ulaştı. Bu, Şubat 2017’den bu yana görülen en düşük fiyat oldu.

Haftalık RSI altcoin için düşüşün devamını destekliyor. Yatırımcılar piyasa koşullarını değerlendirirken RSI’ı bir piyasanın aşırı alım ya da aşırı satım durumunda olup olmadığını belirlemek ve bir varlığı biriktirmeye ya da satmaya karar vermek için bir momentum göstergesi olarak kullanır. RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı doğruysa boğalar hala avantajlıdır. Ancak değer 50’nin altındaysa bunun tersi geçerlidir. Gösterge şimdi 50’nin altında (kırmızı simge) ve düşüyor. Yani her ikisi de düşüş eğiliminin işaretleri. Düşüş devam ederse, bir sonraki en yakın destek alanı 10 dolar olacak. Bu da mevcut fiyattan %60’lık bir düşüş anlamına gelecek. Öte yandan, 40 dolar direnç alanına geri dönüş %55’lik bir artış demek.

DASH Aylık Grafik. Kaynak: TradingView

ALGO tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi

ALGO fiyatı, Kasım 2021’deki en yüksek seviyesi olan 2,99 dolardan bu yana düştü. Düşüş, dik bir alçalan direnç çizgisini takip ederek hızlı ve geri çekilme olmadan gerçekleşti. Daha yakın zamanda, bu hat Nisan 2023’te bir redde neden oldu. Daha sonra ALGO, 0,11 dolarlık yatay alandan koptu. Böylece, 17 Ağustos’ta tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,08 dolara ulaştı. Ardından, altcoin sıçrama yapamadı ve 0,11 dolar yatay alanın üzerinde kapanamadı. Dahası, hala yukarıda bahsedilen azalan direnç çizgisini takip ediyor.

Fiyat tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğundan, bir sonraki destek seviyesini belirlemek için harici Fib geri çekilmesi kullanılabilir. Bunu yapmak 0,072 dolarlık bir destek seviyesine yol açar. Bu, mevcut altcoin fiyatından ölçülen %25’lik bir düşüş anlamına gelecektir. Öte yandan, 0,11 dolarlık alanın geri kazanılması ve uzun vadeli direnç çizgisinden çıkılması, bir sonraki direnç olan 0,29 dolara %200’lük bir artışa neden olabilir. Ancak, şu anda bunun gerçekleşmesi pek olası değil.

Altcoin
ALGO Haftalık Grafik. Kaynak: TradingView

Bu altcoin fiyatı tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaşıyor

EOS fiyatı, Haziran 2021’de daha düşük bir tepe oluşturduğundan beri düştü. Geçtiğimiz yıl boyunca, 0,90 dolarlık yatay destek alanında birkaç kez sıçradı. Ancak Haziran ayındaki kırılma, destek alanının geçerliliğini geçersiz kıldı. Düşüş, 17 Ağustos’ta neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,50 dolara geriledi. EOS, sıçrama büyük ölçüde önemsiz olduğundan beri biraz arttı. Fiyat, şu anda direnç olarak hareket etmesi beklenen 0,90 dolar yatay alanın hala% 50 altında.

Dolayısıyla, en olası EOS fiyat tahmini düşüş yönünde. EOS 0,50 dolar yatay alandan aşağı inerse,% 80 daha düşmesi mümkün. Böylece, 0,13 dolrdaki bir sonraki Fib desteğine ulaşması olası.

Altcoin
EOS Haftalık Grafik. Kaynak: TradingView

Eylül ayının son ayısı Tezos (XTZ)

XTZ fiyatı, 2022’nin sonundan bu yana 0,72 dolar yatay destek alanı içinde işlem gördü. Bu süre zarfında, üç kez (yeşil simgeler) alanın içinde sıçradı. Ancak, her sıçrama bir öncekinden daha zayıf oldu. Bu durum momentumun azaldığına işaret ediyor. Ayrıca, ayıların yavaş yavaş kontrolü ele geçirdiğini gösteriyor. Bu nedenle, 0,72 dolar bölgesinden nihai bir kırılma yakında gerçekleşebilir.

Azalan bir direnç çizgisinin varlığı, bu düşüş eğilimli altcoin fiyat tahminini daha da destekliyor. XTZ düşerse, %30 oranında gerileyerek 0,50 dolardaki bir sonraki desteğe ulaşması mümkün. Bu, tüm zamanların en düşük fiyatı olan 0,48 dolara çok yakın olacaktır. Öte yandan, direnç çizgisinden bir kırılma, trendin yükselişte olduğu anlamına gelecektir. Bunun da altcoin fiyatının %80 artışla 1,25 dolara çıkmasına yol açması olası.

XTZ Haftalık Grafik. Kaynak: TradingView

Makaledeki tahminler analiste ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2