“En Kötüsü Geride Kalmış Olabilir!” Altcoin Sezonu Yakın mı?

Kripto dünyasında, birçok kişinin paylaştığı ortak bir arzu var: tam gelişmiş bir altcoin sezonu. Altseason, altcoinlerin Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiği kısa bir dönemi ifade ediyor. 2021’in zirvesinden bu yana, çoğu altcoin Bitcoin karşısında kan kaybetti ve yeni dip seviyelere ulaştı. Kripto uzmanı Sumit Kapoor, altcoin sezonun yakın olup olmadığını araştırıyor.

Altcoin sezonu’ endeksi son yılların en düşük seviyesine geriledi

Altseason endeksi, bir Bitcoin sezonunda mı yoksa bir altseason’da mı olduğumuzu gösterir. Şu anda, bu endeks yıllık bir zaman diliminde onda duruyor. Bu da BTC’nin altcoinlerin çoğundan daha iyi performans gösterdiği bir Bitcoin sezonunda olduğumuzu gösteriyor. Bu endeksin en son bu kadar düşük olduğu zaman 2020’deki C-19 çöküşü sırasındaydı. Bu çöküşü takip eden aylarda, kripto piyasası DeFi tarafından desteklenen bir altcoin sezonuna girdi.

Tarihsel olarak, BTC’nin fiyatı en düşük noktasına ulaştığında dibe vurdu. Ancak bu kez, SEC’in altcoinler üzerindeki baskısı ve Robinhood’un şiddetli satışları nedeniyle, BTC’nin 2023’teki yükseliş fiyat hareketine rağmen birkaç altcoin yeni dip seviyelere ulaştı. Eğer tarih bir gösterge ise, çoğu altcoin muhtemelen dibi gördü. Bu yüzden önümüzdeki aylarda bu endekste bir artışa tanık olmamız mümkün.

Kaynak: TradingView

Yatırımcının ikilemi: Kripto piyasası hile döngüsünün kodu

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, FTX’in çöküşü sırasında Bitcoin ve altcoinler yeni dip seviyelere ulaştı. Böylece, geleneksel medyanın kripto piyasasının çöküşünü tartışmasına yol açtı. FTX o dönemde ikinci en büyük kripto borsasıydı. Bu yüzden, çöküşü kripto piyasasının çoğunluğu için bir teslimiyet olayı oldu. Çöküşün ardından, kripto piyasası gerçek bir kapitülasyondan sonra olduğu gibi toparlanmaya başladı. Ancak, akla hayale gelmeyecek bir şey oldu.

SEC, en büyük altcoin projelerini menkul kıymet olarak etiketlemeye başladı. Bu da birçoğunun yeni düşük seviyelere ulaşmasına neden oldu. Bundan kısa bir süre sonra, Robinhood’un SEC tarafından menkul kıymet olarak tanımlanan bu altcoinleri satmaya başladığı ve piyasanın daha da çökmesine neden olarak gerçek bir kapitülasyona benzediği yönünde haberler ortaya çıktı. XRP zaferinin ardından, tüm bu kripto paralar önemli fiyat artışları yaşadı. Ancak hala yeni düşük seviyelere ulaşmadılar. Bu da SEC haberlerinin gerçek kapitülasyon olayına işaret ettiğini gösteriyor. Ayrıca, altcoinlerin çoğunun gerçek dip noktalarını keşfettiğini işaret ediyor.

Altcoin
Kaynak: TradingView

BTC hakimiyeti artıyor, ancak altcoin fırsatları devam ediyor

Haziran 2023’te zirveye ulaştıktan sonra, BTC hakimiyeti istikrarlı bir şekilde azalıyor. Bu da altcoin piyasası için olumlu bir gelişme. BTC hakimiyetindeki düşüş, kripto paralara akan yeni fonların Bitcoin’den daha küçük kayıplar yaşadığını gösteriyor. Grayscale ile ilgili haberlere rağmen, BTC hakimiyeti önemli bir artış göstermedi.

BTC’nin Mt. Gox’tan yaklaşan dağıtımı ve ABD hükümeti tarafından BTC satışları göz önüne alındığında, her ikisi de BTC hakimiyetinin yükselmesini zorlaştıracak olan bu eğilimin devam etmesi muhtemel. BTC hakimiyetini potansiyel olarak artırabilecek tek faktör, FTX’in birkaç hafta önce açıkladığı gibi varlıklarını satma planı. FTX’in elinde önemli miktarda SOL, ETH ve diğer üst düzey kriptolar var. Genel kripto piyasası hacminin son yılların en düşük seviyelerinde olduğu düşünüldüğünde, böyle bir satışın altcoin alanına önemli zararlar vermesi mümkün.

Altcoin
Kaynak: TradingView

Altcoin kapitülasyonunda gezinti

Çok sayıda faktör bu kripto paraların teslim olduğunu gösteriyor. Muhtemelen depresyon aşamasına çoktan tanık olduk. Bu durum altcoin projelerinin yarın ya da gelecek ay yükselişe geçeceği anlamına gelmiyor. Ancak birçok altcoinin, uzun vadede elde tutmayı planlayanların dolar-maliyet ortalamasını (DCA) göz önünde bulundurabileceği bir fiyat seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Yaklaşan bir resesyon veya bir grafiğin öngöremeyeceği diğer öngörülemeyen siyah kuğu olayları gibi hala birçok bilinmeyen olduğunu unutmayın. Bu nedenle bu faktörleri her zaman planınıza dahil edin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1