En Büyük Üçüncü Bitcoin (BTC) Cüzdanının Sahibi Ortaya Çıktı!

Kripto para teknolojisi, şeffaflık ve gizliliği bir arada sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Blockchain verileri üzerinden hangi cüzdanın elinde ne kadar token olduğuna erişebilsek de söz konusu adreslerin sahiplerinin kim olduğunu öğrenmek oldukça zor. Ancak araştırmacılar, merkezi borsa platformlarını takip ederek Bitcoin ve altcoin birimlerinin izini sürmeyi başarabiliyor.

Kripto araştırmacısı Arkham Intelligence’ın verilerine göre ABD’li aracı kurum Robinhood büyük miktarda Bitcoin’e sahiplik yapıyor. On-chain veriler, hisse senedi ve kripto ticaret platformunun elinde 3 milyar $ değerinde BTC bulunduğunu ortaya koydu. Bu durum, Robinhood’u tek bir cüzdanda en fazla Bitcoin tutan üçüncü büyük sahip konumuna getiriyor.

Robinhood cüzdanında bulunan astronomik miktarda BTC’nin asıl sahibi ise belli değil. Borsa, günümüze kadar bu konu hakkında bir açıklama yapmadı.

On-chain ölçümlere göre Robinhood cüzdanında 118.300 adet Bitcoin bulunuyor. Söz konusu tokenlerin güvenlik ve saklama hizmetini ticaret şirketi Jump Trading sağlıyor.

source site-2