En Büyük 2. Ethereum Balinasının Kimliği Ortaya Çıktı!

Grayscale Investments, Ethereum’daki önemli varlıkları ve kripto para fonlarını Borsa Yatırım Fonlarına (ETF’ler) dönüştürmeye yönelik iddialı planlarıyla dikkat çeken önemli bir figür olarak ortaya çıktı. Önde gelen bir on-chain veri platformu olan Arkham, Grayscale’in Ethereum imparatorluğuna ışık tutarak kripto yatırım ortamını yeniden şekillendirebilecek ilgi çekici ayrıntıları ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Grayscale’in Ethereum hazinesi dikkat çekti

Arkham’ın cüzdan adresleri üzerinde yaptığı titiz analiz, şaşırtıcı bir ifşaatı ortaya çıkardı. Grayscale’in elinde yaklaşık 5 milyar dolar değerinde 2,98 milyon ETH bulunmakta. Bu önemli Ethereum hazinesi 500 farklı cüzdan adresine dağıtılarak Grayscale’in ağdaki ikinci en büyük Ethereum sahibi konumunu sağlamlaştırıyor. Fon şeklinde kripto para yatırım ürünleri çıkarmasıyla tanınan Grayscale, yatırımcılara kripto varlıkları doğrudan ellerinde tutmaya gerek kalmadan bu varlıklara maruz kalmanın etkili bir yolunu sunmakta.

Amiral gemisi ürünlerinden biri olan Grayscale Ethereum Trust (GETH), şirketin önemli Ethereum varlıklarını yansıtıyor. Yönetim altındaki varlıkların (AUM) toplamı 5 milyar doları bulan tröst, Arkham’ın bulgularıyla sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor. Ethereum ön plana çıksa da Grayscale’in etkisi daha geniş bir kripto para spektrumuna yayılıyor. Şirket, Bitcoin, Solana, Chainlink, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Zcash ve DeFi endeksleri dahil olmak üzere birçok büyük kripto para birimi için yatırım fonu ürünlerini yönetmektedir. 2 Eylül 2023 itibarıyla Grayscale’in toplam AUM’si 21,4 milyar dolar gibi etkileyici bir rakama ulaşıyor.

ETF dönüşümü için savaş verilmekte

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Grayscale, önemli miktarda kripto varlığı biriktirmenin ötesinde, kripto para fonlarını Borsa Yatırım Fonlarına (ETF’ler) dönüştürmek için bir savaş veriyor. Bu çaba, fon hisseleri ile Bitcoin (GBTC) ve Ethereum (GETH) gibi temel varlıklar arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlıyor. Bu fonlar, doğrudan bir dönüşüm mekanizmasının olmaması nedeniyle kripto piyasasının 2022-2023’teki gerilemesi sırasında önemli fiyat düşüşleriyle karşı karşıya kaldı.

Grayscale’in son zaferi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) bir Bitcoin ETF’sine dönüştürülmesi için onay verdiğini gördü. Bu hamlenin fiyat tutarsızlıklarını azaltmaya yardımcı olması ve daha geniş bir yatırımcı kitlesinin ilgisini çekmesi beklenmekte.

Robinhood’un kripto para varlıkları da ortaya çıkmıştı

Geçtiğimiz günlerde, Arkham’ın verileri Robinhood’un kripto para dünyasındaki önemli varlığını da ortaya çıkardı. Popüler ABD menkul kıymetler ve kripto para alım satım platformu, Bitcoin ağında üçüncü en büyük Bitcoin (BTC) sahibi ve Ethereum ağında beşinci en büyük Ethereum (ETH) sahibi olarak yer alıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2