Elon Musk’un Kripto Para Hamleleri ABD’yi Korkuttu!

Tesla CEO’su Elon Musk, kripto para dünyasında tanıdık bir sima. Şimdi de stablecoin alanına gireceği yönünde söylentiler var. Ancak, bu potansiyeli, Kongre’de iki partili bir endişeye yol açıyor.

Elon Musk, kripto para hamleleriyle ses getiriyor!

Bu gelişme, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin, yaklaşan mevzuatın büyük teknoloji şirketlerinin kendi stablecoin’lerini çıkarmalarına izin verebileceği ve böylece hayatlarımız üzerindeki etkilerini artırabileceği yönündeki endişelerini dile getirmesinin ardından geldi.

Tartışma sırasında dile getirilen önemli bir endişe, kısa bir süre önce Musk tarafından satın alındıktan sonra yeniden markalaştırılan X’in, stablecoin ihracı yoluyla kendisini küresel bir ödeme sağlayıcısı olarak kurabileceği senaryosuydu. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Elon Musk, Twitter’i geçen yıl satın aldı. Bu yıl ise ismini X olarak değiştirerek, yeni bir markaya çevirdi. Yeni CEO Linda Yaccarino’nun belirttiği üzere, bir mikroblog platformunun ötesine geçmeyi amaçlıyor. Böylece, her şeyi kapsayan bir iletişim ve finans merkezine dönüşmeyi hedefliyor.

Yaccarino ve Musk’ın platform için önerdiği değişiklikler, “fikirler, mallar, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar” yaratma arzusunu yansıtıyor. Musk’ın stablecoin ihracına yönelik potansiyel girişimi, finansal operasyonları platforma entegre etme vizyonunu daha da sağlamlaştırıyor.

Musk’ın hamleleri ABD’de endişeye yol açtı!

Komitenin önde gelen Demokrat üyesi Kaliforniya Temsilcisi Maxine Waters ve Güney Carolina’dan Cumhuriyetçi Temsilci Ralph Norman, son gelişmelerden endişeli. ABD mevzuatında Twitter X gibi büyük teknoloji şirketlerinin ya da Amazon gibi perakende şirketlerinin kendi stablecoin’lerini çıkarmasını engelleyecek açık bir yasak yok. Temsilciler de bu durumdan duydukları endişeyi dile getirdiler.

Meta, kripto para birimi projesini rafa kaldırdı

Bu arada, eski adı Facebook olan Meta, kripto para birimi projesi Diem’i rafa kaldırdı. Bu kararda politika yapıcıların muhalefeti etkili oldu. Şimdi, Temsilcilerin endişelerini açıklamaları da bunun ardından geldi. Meta, 2019’da Libra olarak başlatılan Diem’in bir stablecoin olarak hizmet vermesi amaçladı. Ancak birkaç aksilik ve düzenleyicilerin sürekli muhalefetinden sonra, proje sonunda bu yılın başlarında sona erdi.

Diğer büyük teknoloji şirketlerinin kendi stablecoin’lerini çıkarma potansiyeli var. Bu da bu tür şirketlerin günlük hayatımızda daha fazla hakimiyet kurmasına ilişkin korkuları yeniden alevlendirdi. Diem vakası, bu tür girişimlerin doğasında var olan karmaşıklık ve düzenleyici zorlukları hatırlatıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2