Elon Musk her tuşa basıyor: Haber başlıklarını kaldıracak!

Gündemden düşmek bilmeyen Elon Musk, Twitter’ı satın almasından itibaren dur durak bilmiyor. Platform üzerinde her gün bir değişiklik yapan ünlü isim tekrar bir yenilikle gündemde. Ortaya çıkan haberlere göre Elon Musk, bu kez X üzerindeki haberler için adım atacak.

Elon Musk, haberlerin başlığını kaldıracak!

Twitter’ı satın aldığı andan itibaren platform üzerinde birçok değişiklik yapmayı planlayan Elon Musk, yine şaşırtmadı. Son olarak platformun ismini ve logosunu değiştirmesiyle gündemde bomba etkisi yaratan CEO, bu kez X üzerindeki haber başlıklarını kaldırmak için adım atıyor.

X üzerinde keyfi paylaşımların yanı sıra binlerce bilgi kaynağı olarak işlev gören hesap var. İddialara göre Musk’ın böyle bir adım atmasının bir amacı bulunuyor. O da bir gönderinin aldatıcı başlık oranını azaltmak ve kullanıcının zaman akışında daha fazla paylaşım yapmasını sağlamak.

Var ama yok: Elon Musk’ın milyonlarca takipçisi sahte!

İddiaya göre Twitter (X) sahibi Elon Musk’ın platformdaki takipçilerinin çoğu sahte hesap. İşte konuyla ilgili detaylar!

Yeni değişiklik, X’te bir bağlantı paylaştığınızda sadece bir görüntü ve URL kaplamasının yer alacağı anlamına geliyor. Bilgilere göre görsel yine makaleye giden bir bağlantı görevini üstlenecek. Ancak bunun ne zaman kullanıma geçip geçmeyeceği hakkında bir bilgi yok.

Bu özelliğin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte platform üzerinde bağlantı paylaşan tüm kullanıcılar bağlantının yanına kendi metinlerini eklemek zorunda kalacak. Bu metinler de başlık görevini görecek. Bunun olmaması durumunda ise gönderi ve URL birbirine karışacak.

Elon Musk her tuşa basıyor Haber başlıklarını kaldıracak!

Elon Musk, yeni adımıyla birlikte daha fazla gönderinin paylaşılmasını amaçlıyor. Bunun yanı X artık 280 karakterden oluşan bir platform olmaktan çıktı. 280 karakterden daha fazla karakter kullanmak isteyen kullanıcılar X Premium abonesi olarak 25,000 karakterlik içerikler oluşturabiliyor. Ünlü isim bu özellikten özellikle gazetecilerin ve içerik üreticilerinin fayda görmesini istiyor.

Peki, siz Elon Musk X haber başlığı adımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!


source site-28