Ekonomik Problemlerin Çözümü, İslami Finans Sisteminde

Haqq Blockchain ve Islamic Coin projesinin kurucusu Mohammed AlKaff AlHashmi, Kriptokoin’in medya partneri olduğu Istanbul Blockchain Week etkinliğinde konuştu. AlHasmi, İslami finans sisteminin avantajları ve blockchain ile nasıl birleşeceği konusunda fikirlerini açıkladı.

AlHashmi, günümüz iş ve finans dünyasının, geleneksel yaklaşımlardan farklı bir vizyon ve değer sistemine ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, bu noktada toplumun ve karlılığın bir arada ele alındığı kurumların varlığının önemini vurguladı. Ayrıca, son 40 yılın en büyük enflasyon zorluklarıyla karşı karşıya olunduğunu ve bu sorunun çözümünün İslami finans sisteminde olduğunu ifade etti.

AlHashmi, İslami finansın gerçek potansiyelinin 3 trilyon dolar olduğuna dikkat çekerek, yıl sonunda bu potansiyelin 4 trilyon dolara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 1.9 milyar Müslüman nüfusu ve Afrika gibi bölgelerdeki ilgiye rağmen İslami finansın geniş kapsamda herkesi hedeflediğini ve tüm insanlığa hitap ettiğini vurguladı.

İslami sistem, toplumun ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Son 40 yılın en yüksek enflasyon ortamından çıkış için anahtarı, İslami finans sisteminde saklı.

Haqq Blockchain ve Islamic Coin projesinin kurucusu Mohammed AlKaff AlHashmi

Konuşmasında, Haqq Network’ün etik değerleri merkeze koyduğunu ve İslami kurallara uygun şekilde hareket ettiğini açıkladı. Haqq Network’ün Ethereum ile entegrasyonunun kolay olduğunu, İslami kurallara uygun projeler geliştirdiklerini ve toplum ihtiyaçlarına cevap verdiklerini dile getirdi. Islamic Coin’in de Haqq Network’ün yerel tokeni olduğunu belirtti.

AlHashmi, diğer projelerin topluma hizmet konusunda eksikliklerinin olduğunu, ancak Haqq Network’ün özellikle teknoloji ve hayır işleri için kaynakları kullandığını ve yatırımcıların güvenini kazanmaya çalıştıklarını paylaştı.

Projenin başlangıcının ICO ve IEO gibi yöntemlerle olmadığını, özel satışlara ve risk sermayesine odaklandıklarını belirten AlHashmi, 450 milyon dolarlık özel satış gerçekleştirdiklerini ve 1.7 milyon takipçileri olduğunu ifade etti.

İslami borç ve sigorta sistemlerinin kâr payı detayı gibi konuları ele alarak, ademi merkeziyetçi bir alana odaklandıklarını belirten AlHashmi, ayrıca İslami finansın potansiyeli konusunda da önemli bir noktaya değindi. Yalnızca yüzde 3’lük bir katılımın piyasada birinci olmalarına yeteceğine inandıklarını ve projeleri içinde zekât verme özelliğinin olduğunu, bu sayede zekâtın nereye ve nasıl harcandığının kayıt altına alınabileceğini söyledi.

Son olarak, etik değerlere sahip olmanın ve teknolojiyi bu temelde kullanmanın önemini vurgulayarak, diğer projelerin başarılı olduğunu kabul etse de Haqq Network ve Islamic Coin’in daha iyi bir seçenek olduğunu ifade etti. AlHashmi, projelerinin ademi merkeziyetçi bir yapıya sahip olduğunu ve Haqq Network üzerinde geliştirilecek projelerin seriata uyumunu denetlediklerini belirtti.

Biz etik değerlere sahip çıkarak yeni bir teknolijik atılım gerçekleştiriyoruz. Bunu bizden başka yapanlar ve başarılı olanlar var ancak aramızdaki en büyük fark bizim etik, ahlak kurallarına olan bağlılığımız.

Haqq Blockchain ve Islamic Coin projesinin kurucusu Mohammed AlKaff AlHashmi

source site-2