Ekonomi Yönetimi Rusya’ya Gidiyor!

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kremlin lideri Vladimir Putin ile Karadeniz tahıl ihracatı konusunu görüşmek üzere Rusya’ya yapacağı ziyaret öncesi üst düzey ekonomi politikası yapıcılarının da bu seyahate katılacağı bildirildi. İsmini açıklamak istemeyen bir Türk yetkili, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, Putin ile Erdoğan’ın Soçi kentinde gerçekleştireceği görüşmelere katılacaklarını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Haziran ayında göreve atanmış ve Türkiye’nin ekonomi politikalarında daha geleneksel bir yaklaşıma dönüş yapılması gerektiğini savunmuşlardı. Bu nedenle, bu seyahatin önemi büyük. Ancak henüz görüşmelerin detayları ve hangi konuların ele alınacağı hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’i Ukrayna tahıl ihracatı anlaşmasına geri dönmeye ikna etmeye çalışacağı belirtiliyor. Rusya, temmuz ayında bu anlaşmadan çekilmişti. Türkiye, hem Moskova hem de Kiev ile yakın ilişkilere sahip bir NATO üyesi olarak, Rusya’nın Ukrayna işgalini eleştirmenin yanı sıra Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarına da karşı çıkıyor.

source site-3