Dünkü Binance FUD’undan Sonra CZ’den Elon Musk Paylaşımı Geldi!

Dün Semafor adlı haber portalında çıkan haberlerde ABD Adalet Bakanlığı’nın Binance için dolandırıcılık suçlaması yapmak istediği fakat tüketicileri korumak adına bu tür bir suçlama yapmaktan kaçındığından söz edilmişti.

Kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ) tarafından haberin ortaya çıkmasından birkaç saat önce FUD anlamına gelen “4” paylaşımı yapılmıştı.

Semafor’un söz konusu haberi paylaşmasının ardından BTC fiyatında ani bir gerileme yaşandı ve 29.000 doların altı görüldü. BTC fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda 29.127 dolardan işlem görüyor.

Bununla birlikte dün Bitcoinsistemi.com olarak da değindiğimiz üzere Semafor’un, FTX’in halen faaliyet gösterdiği dönemde FTX tarafından fonlanan bir haber portalı olduğu ortaya çıkmıştı.

Elon Musk, 2022 yılının Kasım ayında FTX çöküşünün ardından yaptığı paylaşımda Semafor’un sahibinin FTX CEO’su Sam Bankman-Fried olduğunu söylemiş ve şirketin haberlerini hazırlarken çıkar çatışması yaşadığını belirtmişti.

Semafor’un dün bu kez Binance’i hedef alan haberinin ardından CZ, Elon Musk’ın o dönem Semafor’un sahibinin Sam Bankman-Fried olduğunu söylediği Tweet’ini retweet etti.

Bu hamleyle birlikte CZ, dünkü iddiaların aslında FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından fonlandığını ima ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4