Dogecoin Neden Yükseliyor? İşte 2 Nedeni…

Dogecoin’in yanı sıra, Toncoin ve Solana fiyatları 30 Ağustos’un piyasa kazançlarına öncülük ediyor. Dogecoin (DOGE) ise yakın tarihli iki gelişmeyi %5 artışla fiyatlandırıyor.

Dogecoin, birbiri ardında 2 boğa haberi

İlki, 29 Ağustos’un tüm piyasadaki harekete geçiren Grayscale zaferiydi. Dogecoin fiyatı Bitcoin ETF onaylarının önünü açan gelişmenin ardından %5 civarında değer kazandı. Ardından %2,5’lik düşüş göstermesine rağmen şu anda hala dünün dip seviyelerinden %5 artış gösteriyor.

SEC, kripto sektörüne yönelik sıkı denetimi büyük bir engelle karşılaştıktan sonra Dogecoin’in fiyatı yükselmeye başladı. 29 Ağustos’ta bir federal mahkeme, SEC’nin kripto yatırım platformu Grayscale Investments’ın Bitcoin fonunu borsada işlem gören bir fon (ETF) haline dönüştürmesini rastgele engellediğine hükmetti. Grayscale’in zaferi, ABD’de bir spot Bitcoin ETF’sinin gerçeklik olma ihtimalini artırdı.

Twitter (X), kripto ödemeleri için yeni bir lisans ekledi

Dogecoin fiyatının son 24 saatlik kazançları, aynı zamanda Elon Musk’ın X (eski adıyla Twitter) platformunu finansal hizmetler sunmak için kullanma yolundaki hamleleriyle de uyumlu bir şekilde ilerliyor.

28 Ağustos’ta Rhode Island düzenleyicileri, X’e kripto paralar da dahil olmak üzere finansal hizmetler sunma yeteneği sağlayan bir para birimi transfer lisansı vererek sosyal medya devine önemli bir olanak tanıdı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız haber, 29 Ağustos’ta online platformlarda yayılmaya başladı.

Dogecoin destekçisi Musk, daha önce X platformuna DOGE ödemelerini eklemeyi düşündüğünü ima etmişti. Açıklamalarından bu yana, platformdaki DOGE ödeme seçenekleriyle ilgili çıkan söylentiler birçok kez fiyatların yükselmesine sebep oldu.

Dogecoin için düşüş tehlikesi hala yürülükte

Teknik açıdan, Dogecoin 17 Ağustos’tan bu yana bir ayı bayrağı formasyonu içinde işlem görüyor. Bu durum, DOGE fiyatının dar bir aralıkta sıkıştığını gösteriyor. Bu da önümüzdeki haftalarda belirgin bir kırılma yaşanabileceğini işaret ediyor.

Bu formasyon genellikle düşüş eğilimini sürdüren bir desen olarak kabul edilmektedir. Fiyat, alt trend çizgisinin altına düştüğünde ve önceki düşüş trendinin kadar gerilediğinde düzeltme yaşanır. Sonuç olarak, DOGE/USD için ayı bayrağı formasyonunun hedefi Eylül ayı itibarıyla mevcut fiyat seviyelerine göre yaklaşık %20 daha düşük bir seviye olan 0,051 dolar civarında olacak.

Analistler neler bekliyor?

Analist Crypto Rover ise Dogecoin’in güçlü temellerinin uzun vadede fiyatını destekleyebileceğini söylüyor. Özellikle DOGE fiyatı, potansiyel bir kırılmanın doğrulanması için bu seviyenin üzerine çıktıktan yedi hafta sonra, şu anda uzun yıllara dayanan azalan trend çizgisi direncini test etme aşamasında.

Bu önemli seviyeler, Şubat 2022’de destek olarak hizmet eden gibi 0,106 dolarlık fiyat hedefine yol açıyor. Bu destek, Ekim 2022 ve Nisan 2023’te direnç olarak işlev almıştı. Bu nedenle, 2023’ün sonuna kadar %60 oranında bir fiyat artışı söz konusu. Ancak kritik dirençlerin aşılması önümüzdeki haftalarda ve aylarda boğa piyasası açısından büyük önem taşıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1