DOGE Yine De Sessiz Kaldı!

Elon Musk, bu sabah erken saatlerde yeni platformu X’in DOGE ile yakın temasta olacağını müjdeledi. Entegrasyona kesin gözüyle bakılırken, Dogecoin fiyatı hareket bile etmiyor…

Elon Musk, X için DOGE entegrasyonuna yeşil ışık yaktı

Sosyal medya devi Twitter, 23 Temmuz itibariyle super-app X’e dönüşümünü başlattı. Yeni platforma kripto para ödemelerinin entegre olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Patron Elon Musk’da bugün beklentileri onayladı. Sabah erken saatlerde X hesabından platformunun DOGE ile yakın temasta olacağını belirtti.

X, köpek ve Doge dostu bir yerdir!

Merakla beklenen DOGE mesajına rağmen, lider meme coin fiyat açısından sessizliğini koruyor. Hatta, dört saatlik grafikteki dikdörtgen formasyonu, 0,0567 dolara düşüş öneriyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Elon Musk, DOGE ve X entegrasyonu hakkında beklenen mesajı bu sabah erken saatlerde verdi. Aşağıdaki grafikten görüldüğü üzere, DOGE fiyatı gelişmeyi %1’in altında fiyatlandırdı.

Teknik analizler, Dogecoin fiyatı daha fazla düşüş öneriyor

DOGE fiyatı, Elon Musk’un X hakkındaki gönderisinin ardından hafifçe yükselişe geçti. Ancak düşüş yönlü dikdörtgen formasyonunun üzerine çıkmak için yeterli ivmeden yoksun. Bu da özellikle kripto piyasasının düşük volatilite seviyelerinde kayıpları telafi etmesi nedeniyle sürpriz değil.

Elon Musk Beklenen Mesajı Verdi: DOGE Yine De Sessiz Kaldı!

Bununla birlikte, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD), hafta sonu bir satın alma sinyalinin onaylanmasının ardından alıcıların üstünlüğe sahip olduğunu ortaya koyuyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) de aşırı satış bölgesinden toparlandı ve 46 dolarda kaldı.

Durgun DOGE fiyatının arkasındaki nedenler

Dogecoin geçen ay ağ aktivitesinde artış gördü. Ancak, buna rağmen daha yüksek bir fiyat hareketini tetikleyemedi. IntotheBlock’a göre DOGE’yi satan ve satın alan günlük aktif adreslerin sayısı geçen ay 45.000’i aştı.

Tipik olarak, bir coin’in ağ aktivitesindeki artış, genellikle fiyat artışının habercisi olarak hareket eder. Ancak Dogecoin’in günlük aktif adres sayısındaki artışa rağmen fiyat artışı kaydedememesi, Bitcoin ile istatistiksel olarak pozitif korelasyonundan kaynaklanıyor.

Son birkaç gündeki şiddetli fiyat dalgalanmasının ortasında BTC’nin fiyatı geçen ay %12 düştü. Benzer şekilde altcoin piyasasının değeri de aynı dönemde neredeyse %10 oranında düştü. Bu aşağı yönlü eğilim diğer coin’ler gibi DOGE fiyatını da baskı altına alıyor.

Traderlar Dogecoin’e artık daha az ilgili

DOGE fiyatının düşmesinin bir diğer nedeni, Dogecoin tutan adreslerin tamamladığı işlem sayısındaki düşüşle bağlantılıydı. IntoTheBlock’a göre günlük Dogecoin işlemleri sayısı 30 Temmuz’dan bu yana azaldı. 19 Ağustos itibarıyla meme coin ile ilgili 79.150 işlem tamamlandı. Bu da Temmuz ayının son gününde kaydedilen 739.830 işlemden %89’luk bir düşüşü temsil ediyor.

Ayrıca, 10 milyon doların üzerindeki DOGE işlemlerinde oran tamamen azaldı ve %100 düştü.

DOGE şu anda beklenen Elon Musk mesajına rağmen sessiz kaldığı, 0.06346 dolar bölgesine işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2